LN: Povratak odbojkašica Srbije na pobjednički kolosjek!

Dominikanska Republika ubedljivo savladana.  Savršena Srbija, finalni turnir sve bliže! Evropske šampionske arsturile Dominikanke uz još jednu sjajnu aprtiju Tijane Bošković.

Ostali sportovi 06.06.2018 | 18:15
LN: Povratak odbojkašica Srbije na pobjednički kolosjek!
Posle šest uzastopnih pobeda, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od Italije - drugi u 10 mečeva Lige nacija - ali se i brzo vratila na pobednički kolosek. I to, veoma ubedljivo:

Srbija - Dominikanska Republika 3:0 (25:19, 25:20, 25:13).

Posle ubedljivog prvog seta, protivnice su vodile šest razlike u drugom, međutim, naše odbojkašice su se brzo konsolidovale i preokrenule, a potom furioznom igrom osvojile i treći set.

U narednom kolu izabranice Zorana Terzića igraju već u četvrtak od 19.30 protiv domaćina Holandije.

Učešće na finalnom turniru, koji će se održati od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, izboriće domaća selekcija Kine i pet prvoplasiranih reprezentacija. Srbija je trenutno na drugom mestu, sa pobedom manje od SAD, a izjednačena - ali uz bolju set razliku od Brazila.

Do kraja ove faze, Srbija će igrati protiv Holandije, SAD, Argentine i Južne Koreje.

Jučerašnji poraz od Italije u iscrpljujućem meču od pet setova nije ostavio traga na srpske odbojkašice koje su se u Ligi nacija opet vratile na pobedničku stazu. Evropske šampionske su u drugom kolu četvrtog vikenda Lige nacija u Roterdamu pregazile Dominikansku Republiku 3:0 (25:19, 25:20, 25:13).

Selektor Terzić je izabrao da odmori Milenu Rašić, ali je ostatak tima bila skoro najjača postava i pitanje pobednika se nijednom nije dovodilo pod znak pitanja. Čak su Dominikanke u prva dva seta pružile dostojan otpor, ali nisu imale šanse za iznenađenje. U trećem setu je već bila rutina.

Tijana Bošković je pružila još jednu sjajnu partiju i osvojila 21 od 75 poena Srbije uz odličan procenat u napadu (20/33). Bojana Milenković je osvojila 10, a Jelena Blagojević osam poena.

Srbija se pobedom opet vratila na drugo mesto na tabeli sa pobedom manje od Amerikanki i istim skorom kao Brazilke. S tim što večeras na deobi drugog mesta mogu da im se prdrdruže i Holanđanke ako pobede Italiju.

Srbija sutra igra protiv domaće selekcije čime se završava četvrti vikend u Roterdamu. Pobedom bi naša selekcija došla nadomak plasmana na finalni turnir. Poslednji vikend za našu reprezentaciju je na programu od 12. juna u Argentini. Pored Srbije i domaće selekcije učestvuju još Amerikanke i Južna Koreja. Time se završava grupna faza, a prvih pet selekcija će obezbediti plasman na završni turnir u Kini.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar