Духови прошлости прогоне Барсу!

Нема Сантосовог бисера док се не исплати дуг за Нејмара! Ко ће први попустити?

Фудбал 07.06.2018 | 16:00
Духови прошлости прогоне Барсу!
Годинама уназад круже многобројне варијанте приче о томе како је и на који начин Барселона капарисала тада ултраталентованог Нејмара и колико је новца припало његовом тадашњем клубу Сантосу, а колико његовом оцу и агентима који су имали свој удео у уговору тада најтраженијег клинца планете.

Према одређеним спекулацијама Барселону је Нејмаров трансфер коштао преко 100.000.000 евра, када се у обзир узму сви бонуси, клаузуле и проценти исплаћивани разним странама, али сваки пут остајао је један закључак - Сантос је ту највише „извисио“.

Мада су у Барселони дуго порицали да су било шта дужни Сантосу, изгледа да су духови прошлости сада почели да прогањају каталонског гиганта. Наиме, Барселона је последњих месеци озбиљно скаутирала нови небрушени дијамант Сантоса, 17-годишњег Родрига Гоеса, и сада је спремна да крене у напад на потпис, али из Бразила стиже категоричка порука: Нема трансфера док се не исплати дуг за Нејмара!

И то од првог човека Сантоса Жозе Карлоса Переса, човека који је прошле године постављен на ту функцију. Перес каже да Барселона и даље Сантосу дугује чак 14.500.000 евра и да је клуб сада решио да цео случај пребаци у надлежност инспекције ФИФА.

„Нема никаквих састанака са Барселоном. Ми смо отворили поступак због Нејмара. Четири месеца пре клупског Светског првенства 2011. године Барселона је авансно уплатила новац за Нејмара, али ми сумњамо да је ту било одређених малверзација. Зато тражимо да нам се исплати још 14.500.000 евра. Када нам буду платили, сешћемо са њима за сто за друге ствари“, каже Перес за утицајни бразилски лист Глобоеспорте.

Родриго је за први тим Сантоса дебитовао као 16-годишњак и од тада је на радару готово свих највећих клубова Европе. Пунолетство стиче тек у јануару, а Сантос је недавно одбио 30.000.000 евра од Барселоне, у чије име је преговарао Родригов агент Пеп Сегура. Подсетимо, писали смо и раније о комплетној проблематици у случају Родрига Гоеса, о чему можете читати у тексту са стране. 

Перес је поручио да Барселона треба да се угледа на Реал Мадрид и случај Фламенговог тинејџера Винисијуса Жуниора који је плаћен рекордних 45.000.000 евра и од каталонског клуба захтева да исплати свих 50.000.000 евра, колико износи Родригова откупна клаузула.

За Родригов потпис тренутно се највише помињу Челси, Манчестер јунајтед, Манчестер Сити и Пари Сен Жермен.

„Има још неколико клубова који се интересују, није само Барселона. Али, ми не намеравамо да отворимо преговоре, не би било одговорно од нас. А, ни ФИФА не би дозволила тако нешто“, закључио је Перес.

Родриго је ове сезоне одиграо 12 утакмица и досад био стрелац три пута. Критичари тврде да је управо он следећа велика ствар у фудбалу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар