Duhovi prošlosti progone Barsu!

Nema Santosovog bisera dok se ne isplati dug za Nejmara! Ko će prvi popustiti?

Fudbal 07.06.2018 | 16:00
Duhovi prošlosti progone Barsu!
Godinama unazad kruže mnogobrojne varijante priče o tome kako je i na koji način Barselona kaparisala tada ultratalentovanog Nejmara i koliko je novca pripalo njegovom tadašnjem klubu Santosu, a koliko njegovom ocu i agentima koji su imali svoj udeo u ugovoru tada najtraženijeg klinca planete.

Prema određenim spekulacijama Barselonu je Nejmarov transfer koštao preko 100.000.000 evra, kada se u obzir uzmu svi bonusi, klauzule i procenti isplaćivani raznim stranama, ali svaki put ostajao je jedan zaključak - Santos je tu najviše „izvisio“.

Mada su u Barseloni dugo poricali da su bilo šta dužni Santosu, izgleda da su duhovi prošlosti sada počeli da proganjaju katalonskog giganta. Naime, Barselona je poslednjih meseci ozbiljno skautirala novi nebrušeni dijamant Santosa, 17-godišnjeg Rodriga Goesa, i sada je spremna da krene u napad na potpis, ali iz Brazila stiže kategorička poruka: Nema transfera dok se ne isplati dug za Nejmara!

I to od prvog čoveka Santosa Žoze Karlosa Peresa, čoveka koji je prošle godine postavljen na tu funkciju. Peres kaže da Barselona i dalje Santosu duguje čak 14.500.000 evra i da je klub sada rešio da ceo slučaj prebaci u nadležnost inspekcije FIFA.

„Nema nikakvih sastanaka sa Barselonom. Mi smo otvorili postupak zbog Nejmara. Četiri meseca pre klupskog Svetskog prvenstva 2011. godine Barselona je avansno uplatila novac za Nejmara, ali mi sumnjamo da je tu bilo određenih malverzacija. Zato tražimo da nam se isplati još 14.500.000 evra. Kada nam budu platili, sešćemo sa njima za sto za druge stvari“, kaže Peres za uticajni brazilski list Globoesporte.

Rodrigo je za prvi tim Santosa debitovao kao 16-godišnjak i od tada je na radaru gotovo svih najvećih klubova Evrope. Punoletstvo stiče tek u januaru, a Santos je nedavno odbio 30.000.000 evra od Barselone, u čije ime je pregovarao Rodrigov agent Pep Segura. Podsetimo, pisali smo i ranije o kompletnoj problematici u slučaju Rodriga Goesa, o čemu možete čitati u tekstu sa strane. 

Peres je poručio da Barselona treba da se ugleda na Real Madrid i slučaj Flamengovog tinejdžera Vinisijusa Žuniora koji je plaćen rekordnih 45.000.000 evra i od katalonskog kluba zahteva da isplati svih 50.000.000 evra, koliko iznosi Rodrigova otkupna klauzula.

Za Rodrigov potpis trenutno se najviše pominju Čelsi, Mančester junajted, Mančester Siti i Pari Sen Žermen.

„Ima još nekoliko klubova koji se interesuju, nije samo Barselona. Ali, mi ne nameravamo da otvorimo pregovore, ne bi bilo odgovorno od nas. A, ni FIFA ne bi dozvolila tako nešto“, zaključio je Peres.

Rodrigo je ove sezone odigrao 12 utakmica i dosad bio strelac tri puta. Kritičari tvrde da je upravo on sledeća velika stvar u fudbalu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar