Торонто обавио разговоре са Шарасом!

Да ли ће Игор Кокошков добити европског колегу на клупи још једног тима из НБА лиге, пре него што се очекивало?

Кошарка 06.06.2018 | 20:30
Торонто обавио разговоре са Шарасом!
Кошаркашка бомба дана - Торонто је разговарао са Шарунасом Јасикевичијусом око потенцијалне сарадње!

Информација се појавила као гром из ведра неба, а планету је обишла брзином светлости. Како тврди новинар ЕСПН Адријан Војнаровски, вероватно и најпоузданији извор информација у НБА свету, први човек Торонта, Масај Уџири обавио је прву рунду разговора са стратегом литванског великана, како би заједно видели имају ли исту визију будућности Репторса. 

Подсетимо, Торонто је пре непуних месец дана отпустио дугогодишњег стратега Двејна Кејсија, пошто је Торонто доживео фијаско у полуфиналу плеј-офа Источне конференције, када је без тријумфа испао и тако завршио сезону. Кејси је на позицији главног тренера Торонта провео седам година. 

Што се Шарунаса Јасикевичијуса тиче, ово је његова тек друга пуна година као првог тренера, али је за јако кратко време од Жалгириса направио учесника Фајнал фора Евролиге, а у сезони за нама и трећи најбољи тим Европе. Жалгирис је, вреди поменути, годинама уназад један од тимова са најмањим буџетима, али је популарном Шарасу и то било довољно да створи екипу које ће се сви плашити. 

Ипак, како се сезона завршава, све је извесније да ће Жалгирис бити рашчерупан, пошто су се већ појавиле информације да је најбољи играч Кевин Пангос већ постигао начелни договор око трансфера у Барселону. 

Што се Торонта тиче, и пред јединим НБА тимом из Канаде су дани великих промена. О томе ће бити детаљнијих прича пошто клуб одреди новог тренера, али и када се заврши овогодишњи НБА Драфт. 

Игор Кокошков исписао је историју НБА и европске кошарке поставши први Европљанин шеф стручног штаба у Америци.

Према информацијама са оне стране океана, могло би да се догоди да добије још једног "континенталног" колегу.

Према писању портала "ЕСПН" и добро обавештеног новинара Адријана Војнаровског, Торонто Репторси позвали су Шарунаса Јасикевичијуса на разговор о томе да преузме екипу.

"Шарас" је ове сезоне направио чудо са Жалгирисом, дошао до Фајнал-фора и освојио треће место, па и не чуди интересовање са оне стране Атлантика за играчку легенду Европе и изузетно перспективног тренера.

Јасикевичијус је као играч две године боравио у САД, где је од 2005. до 2007. играо за Индијану и потом кратко за Голден Стејт.

Иако се нагађало да ће овог лета наследити Светислава Пешића у Барселони, у Америци би очигледно могли да реализују другачије планове у вези са једним од најпознатијих и најпопуларнијих Литванаца.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар