Toronto obavio razgovore sa Šarasom!

Da li će Igor Kokoškov dobiti evropskog kolegu na klupi još jednog tima iz NBA lige, pre nego što se očekivalo?

Košarka 06.06.2018 | 20:30
Toronto obavio razgovore sa Šarasom!
Košarkaška bomba dana - Toronto je razgovarao sa Šarunasom Jasikevičijusom oko potencijalne saradnje!

Informacija se pojavila kao grom iz vedra neba, a planetu je obišla brzinom svetlosti. Kako tvrdi novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, verovatno i najpouzdaniji izvor informacija u NBA svetu, prvi čovek Toronta, Masaj Udžiri obavio je prvu rundu razgovora sa strategom litvanskog velikana, kako bi zajedno videli imaju li istu viziju budućnosti Reptorsa. 

Podsetimo, Toronto je pre nepunih mesec dana otpustio dugogodišnjeg stratega Dvejna Kejsija, pošto je Toronto doživeo fijasko u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, kada je bez trijumfa ispao i tako završio sezonu. Kejsi je na poziciji glavnog trenera Toronta proveo sedam godina. 

Što se Šarunasa Jasikevičijusa tiče, ovo je njegova tek druga puna godina kao prvog trenera, ali je za jako kratko vreme od Žalgirisa napravio učesnika Fajnal fora Evrolige, a u sezoni za nama i treći najbolji tim Evrope. Žalgiris je, vredi pomenuti, godinama unazad jedan od timova sa najmanjim budžetima, ali je popularnom Šarasu i to bilo dovoljno da stvori ekipu koje će se svi plašiti. 

Ipak, kako se sezona završava, sve je izvesnije da će Žalgiris biti raščerupan, pošto su se već pojavile informacije da je najbolji igrač Kevin Pangos već postigao načelni dogovor oko transfera u Barselonu. 

Što se Toronta tiče, i pred jedinim NBA timom iz Kanade su dani velikih promena. O tome će biti detaljnijih priča pošto klub odredi novog trenera, ali i kada se završi ovogodišnji NBA Draft. 

Igor Kokoškov ispisao je istoriju NBA i evropske košarke postavši prvi Evropljanin šef stručnog štaba u Americi.

Prema informacijama sa one strane okeana, moglo bi da se dogodi da dobije još jednog "kontinentalnog" kolegu.

Prema pisanju portala "ESPN" i dobro obaveštenog novinara Adrijana Vojnarovskog, Toronto Reptorsi pozvali su Šarunasa Jasikevičijusa na razgovor o tome da preuzme ekipu.

"Šaras" je ove sezone napravio čudo sa Žalgirisom, došao do Fajnal-fora i osvojio treće mesto, pa i ne čudi interesovanje sa one strane Atlantika za igračku legendu Evrope i izuzetno perspektivnog trenera.

Jasikevičijus je kao igrač dve godine boravio u SAD, gde je od 2005. do 2007. igrao za Indijanu i potom kratko za Golden Stejt.

Iako se nagađalo da će ovog leta naslediti Svetislava Pešića u Barseloni, u Americi bi očigledno mogli da realizuju drugačije planove u vezi sa jednim od najpoznatijih i najpopularnijih Litvanaca.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar