Четири корисна савјета за паковање без муке

Уколико крећете на летовање, како не бисте више изгубљено стајали испред ормана мозгајући шта да понесете и како све да спакујете, америчка дизајнерка "шетајућих" ормара и путних торби Лиза Адамс дала је неколико савета за брзо и практично паковање.

Путовања 04.06.2018 | 10:12
Четири корисна савјета за паковање без муке
Прво, погледајте временску прогнозу и водите рачуна о планираним активностима. Није свеједно да ли путујете туристички или пословно, као ни да ли имате планиране пријеме или свечане вечере.

Уместо да стихијски пакујете ствари које волите, осмислите комбинације за сваки дан, што ће вам помоћи и кад стигнете на одредиште јер нећете морати да трошите време на то шта да обучете, већ ћете се посветити послу или уживању.

Извадите сву одећу

Пакујте се у просторији у којој можете да прострете сву одећу и испланирате све одевне комбинације. Када унапред сложите комбинације, избегавајте гомилање непотребне одеће и претрпавање кофера. Сваку поједину сложену комбинацију потом сликајте мобилним телефоном како бисте скратили време размишљања о гардероби кад сте на путу. Побрините се да спакујете обућу и одећу коју можете међусобно да комбинујете.

Уместо да слажете - ролајте

Уместо слагања одеће у кофер, по истом принципу по коме је слажете на полице, најбоље је да је уролате у облику ваљка.Ако желите да добијете још више простора, овако сложене ствари компресујте у вакумске вреће за одлагање одеће и усисивачем извуците ваздух.

Козметика

Неколико дана пре пута спакујте комплетну козметичку торбицу па почните да је користите док сте још код куће. Тако ћете убрзо сазнати шта вам недостаје, често су то ситнице као што је нпр. зубни конац. Све што сте заборавили, а што вам је потребно додајте у несесер. Оно што сте спаковали а нисте користили, извадите и оставите код куће.

Мирисни папир

За дашак луксуза у кофер ставите комад украсног мирисног папира (оног који се ставља на дно фиока ормана) или врећицу од лаванде или еукалиптуса. Тако ће одећа мирисати као да је свеже опрана. Ово је посебно корисно код дужих путовања или оних на којима немамо могућност да перемо одећу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар