Списак Данаца за СП: Отпао Бендтнер!

Хоће ли се Мундијал одложити? Данци без контроверзног нападача на првенству у Русији!

Фудбал 04.06.2018 | 14:15
Списак Данаца за СП: Отпао Бендтнер!
Туга и неверица у Данској - миљеник нације не иде на Мундијал!

Контроверзни нападач и дуго година прва звезда данске репрезентације Никлас Бендтнер је отпао са списка путника за Светско првенство у Русији. Бендтнер се нашао на ширем списку од 35 позваних, потом и на суженом од 27, али није прошао коначан филтер. Разлог је повреда бутног мишића коју је зарадио у недавном мечу норвешког шампионата играјући за Розенборг. Повреда није много тешка, али је такве природе да Бендтнер мора да мирује неко време и не би био у стању да се стави селектору на располагању.

Колико је Бендтнер популаран у Данској и колико га навијачи воле, најбоље говори и шаљиви гест навијача са петицијом да се Светско првенство одложи док се Бендтнер не опорави. Скоро 10.000 људи је потписало интернет петицију са сатиричним захтевом алудирајући на Златана Ибрахимовића који је пре четири године рекао да је „Мундијал без њега смеће и на не треба да се игра“. Данци кажу да су разумни и да не траже укидање Мундијала, већ само одлагање.

Поред Бендтнера, због лакше повреде је отпао и Брентфордов првотимац Андреас Бјеланд. Прецртани су и Копенхагенов дефанзивац Петер Анкерсен, као и Розенборгов везисте Мике Јенсен.

Голмани: Каспер Шмајхел (Лестер), Јонас Лосл (Хадерсфилд), Фредерик Рјонов (Брондби)

Одбрана: Симон Кјер (Севиља), Андреас Кристенсен (Челси), Матијас Јоргенсен (Хадерсфилд), Јаних Вестергард (Борусија Менхенгладбах), Хенрик Далсгард (Брентфорд), Јенс Стригер (Удинезе), Јонас Кнудсен (Ипсвич)

Везни ред: Вилијам Квист (Копенхаген), Томас Дијељни (Вердер), Лукас Лерагер (Бордо), Ласе Шене (Ајакс), Кристијан Ериксен (Тотенхем), Мајкл Крон-Дели (Депортиво)

Нападачи: Пионе Систо (Селта), Мартин Брајтвајт (Бордо), Андреас Корнелијус (Аталанта), Виктор Фишер (Копехаген), Јусуф Поулсен (РБ Лајпциг), Николај Јоргенсен (Фајенорд), Каспер Долберг (Ајакс)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар