Spisak Danaca za SP: Otpao Bendtner!

Hoće li se Mundijal odložiti? Danci bez kontroverznog napadača na prvenstvu u Rusiji!

Fudbal 04.06.2018 | 14:15
Spisak Danaca za SP: Otpao Bendtner!
Tuga i neverica u Danskoj - miljenik nacije ne ide na Mundijal!

Kontroverzni napadač i dugo godina prva zvezda danske reprezentacije Niklas Bendtner je otpao sa spiska putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Bendtner se našao na širem spisku od 35 pozvanih, potom i na suženom od 27, ali nije prošao konačan filter. Razlog je povreda butnog mišića koju je zaradio u nedavnom meču norveškog šampionata igrajući za Rozenborg. Povreda nije mnogo teška, ali je takve prirode da Bendtner mora da miruje neko vreme i ne bi bio u stanju da se stavi selektoru na raspolaganju.

Koliko je Bendtner popularan u Danskoj i koliko ga navijači vole, najbolje govori i šaljivi gest navijača sa peticijom da se Svetsko prvenstvo odloži dok se Bendtner ne oporavi. Skoro 10.000 ljudi je potpisalo internet peticiju sa satiričnim zahtevom aludirajući na Zlatana Ibrahimovića koji je pre četiri godine rekao da je „Mundijal bez njega smeće i na ne treba da se igra“. Danci kažu da su razumni i da ne traže ukidanje Mundijala, već samo odlaganje.

Pored Bendtnera, zbog lakše povrede je otpao i Brentfordov prvotimac Andreas Bjeland. Precrtani su i Kopenhagenov defanzivac Peter Ankersen, kao i Rozenborgov veziste Mike Jensen.

Golmani: Kasper Šmajhel (Lester), Jonas Losl (Hadersfild), Frederik Rjonov (Brondbi)

Odbrana: Simon Kjer (Sevilja), Andreas Kristensen (Čelsi), Matijas Jorgensen (Hadersfild), Janih Vestergard (Borusija Menhengladbah), Henrik Dalsgard (Brentford), Jens Striger (Udineze), Jonas Knudsen (Ipsvič)

Vezni red: Vilijam Kvist (Kopenhagen), Tomas Dijeljni (Verder), Lukas Lerager (Bordo), Lase Šene (Ajaks), Kristijan Eriksen (Totenhem), Majkl Kron-Deli (Deportivo)

Napadači: Pione Sisto (Selta), Martin Brajtvajt (Bordo), Andreas Kornelijus (Atalanta), Viktor Fišer (Kopehagen), Jusuf Poulsen (RB Lajpcig), Nikolaj Jorgensen (Fajenord), Kasper Dolberg (Ajaks)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar