Тако је то кад позовеш легенде - Саша Илић у елементу...

Идем на терен, само да нешто не покварим! Боравак Дејана Станковића и Партизановог капитена на припремама репрезентације даје посебну арому Орловима.  Сале и Деки гости "орлова": За још бољу атмосферу! Легендарни српски фудбалери Дејан Станковић и Саша Илић прикључили се националном тиму на припремама у Аустрији. "Атмосфера је одлична, ми смо ту да мало помогнемо, ако можемо", каже расположени везиста Партизана.

Фудбал 04.06.2018 | 15:45
Тако је то кад позовеш легенде - Саша Илић у елементу...
Позната лица на тренингу "орлова" у аустријском Бад Валтерсдорфу. Саша Илић и Дејан Станковић, у опреми националног тима, побринули су се да атмосфера на тренингу буде боља, забавнија.

Кад је Саша Илић негде - ту је и осмех, забава. 

Фудбалер Партизана који ће у децембру напунити 41. годину и који је продужио уговор са црно-белима, прикључио се данас, заједно са Дејаном Станковићем, националним тиму који се припрема у Аустрији, на позив селектора Младена Крстајића.

Идеја Крстајића је да искусни фудбалери помогну млађима, да им пренесу нека искуства са ранијих Мундијала.

О избору играча ће се расправљати. Увек било и увек биће. Но, око једног нема спора: одлука Младена Крстајића да на припреме репрезентације поведе Дејана Станковића и Сашу Илића већ сад се показала као погодак у центар мете. Иако је први пред петом животном деценијом, а други је тај граничних прешао, без обзира што су обојица одавно раскрстили са државним тимом, такве играчке и љуске громаде дају боравку Орлова у сунчајној Аустрији посебан шмек.

Уверили смо се у то уочи недељног тренинга Србије у Бад Валтерсдорду, на коме се Саша Илић скинуо у опрему и касније изашао на терен, заједно са појединцима од којих је и дупло старији.

"Ма, фали им играч... Можда ћу и сутра да играм утакмицу против Чиилеа", у препознатљивом стилу ће капитен Партизана. "Право да вам кажем, одлично се осећам. Наспавао сам се лепо".

Већ на основу тих речи јасно је да је Илић задужен не само за добро расположење у хотелу, већ и за популарну шеву на терену, где је садашњим репрезентативцима "продао" неколико цака.

"Немам специјалну улогу. Деки Станковић и ја смо само гости репрезентаицје, циљ је да подржимо ове момке и пожелимо им срећан пут у Русију. На Светско првенство нећу ићу, јер сам, знате ваљда, и даље активан играч. Да ми не почињу припрем са Партизаном био бих на Мундијалу и гледао уживо утакмице. Овако, бућу 11. јуна у "Земунелу".

С обзиром на фудбалско и животно искуство Саша идејама може да буде од користи онима који се тек први пут сусрећу са захтевима великог турнира, какви су на пример Миленковић, Радоњић, Живковић, Вељковић...

"Био сам у Немачкој и тад сам се уверио да атмосфера има више од 50 одсто удела у прављењу резултатата. Драго ми је да су момци имали успешне сезоне у клубовима, а надам се да ће представити српски фудбал на најбољи начин. Нема шта специјално да им причам, играју у светским тимовима и све знају. И да вам кажем, атмосфера је сјајна. Не морам ја да је поправљам. Дај Боже да нешто не покварим. На ове момке немам никакве примедбе".

А види ли међу њима играча потеза какав је и сам?

"Има их доста. Погледајте колико вреди Сергеј Милинковић Савић, па Љајић, Тадић..."

Слушају ли вас или им дозвољавате да се шале с вама?

"Смеју да се шале, наравно. Ја сам увек за шалу. Са некима сам играо и у репрезентацији. Деки и ја смо дошли да им помогнемо да изграде лепу атмосферу".

Она је, наравно, уско повезана са дисциплином.

"Зна се где и како је дозвљено играчима да се шале, као што се зна како морају да се понашају на тренинзима и утакмицама. Нормално је да Крстајић у томе балансира. Доста година је провео у Немачкој, пренеће им тамошњу дисциплину, а ми на основу балканског менталитета знамо да направмо атмосферу. Што се селектора тиче,  играли смо у два мандата у Партизану, био ми је и спортски директор, изутетно је позитивна особа. Човек посвећен послу. Не сумњам у његов карактер".

Разговор који је требало да буде формалан, а претворио се  у необавезан, завршило смо питањем ко су фаворити Мундијала, да би нас Саша Илић у "надокнади времена" свог одговора пријатно изненадио:

"Бразил, Аргентина, Шпанија, Немачка, верујем и Француска и Белгија. А надам се и Србија. Биће то добро".

Из Салетових уста...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар