Tako je to kad pozoveš legende - Saša Ilić u elementu...

Idem na teren, samo da nešto ne pokvarim! Boravak Dejana Stankovića i Partizanovog kapitena na pripremama reprezentacije daje posebnu aromu Orlovima.  Sale i Deki gosti "orlova": Za još bolju atmosferu! Legendarni srpski fudbaleri Dejan Stanković i Saša Ilić priključili se nacionalnom timu na pripremama u Austriji. "Atmosfera je odlična, mi smo tu da malo pomognemo, ako možemo", kaže raspoloženi vezista Partizana.

Fudbal 04.06.2018 | 15:45
Tako je to kad pozoveš legende - Saša Ilić u elementu...
Poznata lica na treningu "orlova" u austrijskom Bad Valtersdorfu. Saša Ilić i Dejan Stanković, u opremi nacionalnog tima, pobrinuli su se da atmosfera na treningu bude bolja, zabavnija.

Kad je Saša Ilić negde - tu je i osmeh, zabava. 

Fudbaler Partizana koji će u decembru napuniti 41. godinu i koji je produžio ugovor sa crno-belima, priključio se danas, zajedno sa Dejanom Stankovićem, nacionalnim timu koji se priprema u Austriji, na poziv selektora Mladena Krstajića.

Ideja Krstajića je da iskusni fudbaleri pomognu mlađima, da im prenesu neka iskustva sa ranijih Mundijala.

O izboru igrača će se raspravljati. Uvek bilo i uvek biće. No, oko jednog nema spora: odluka Mladena Krstajića da na pripreme reprezentacije povede Dejana Stankovića i Sašu Ilića već sad se pokazala kao pogodak u centar mete. Iako je prvi pred petom životnom decenijom, a drugi je taj graničnih prešao, bez obzira što su obojica odavno raskrstili sa državnim timom, takve igračke i ljuske gromade daju boravku Orlova u sunčajnoj Austriji poseban šmek.

Uverili smo se u to uoči nedeljnog treninga Srbije u Bad Valtersdordu, na kome se Saša Ilić skinuo u opremu i kasnije izašao na teren, zajedno sa pojedincima od kojih je i duplo stariji.

"Ma, fali im igrač... Možda ću i sutra da igram utakmicu protiv Čiilea", u prepoznatljivom stilu će kapiten Partizana. "Pravo da vam kažem, odlično se osećam. Naspavao sam se lepo".

Već na osnovu tih reči jasno je da je Ilić zadužen ne samo za dobro raspoloženje u hotelu, već i za popularnu ševu na terenu, gde je sadašnjim reprezentativcima "prodao" nekoliko caka.

"Nemam specijalnu ulogu. Deki Stanković i ja smo samo gosti reprezentaicje, cilj je da podržimo ove momke i poželimo im srećan put u Rusiju. Na Svetsko prvenstvo neću iću, jer sam, znate valjda, i dalje aktivan igrač. Da mi ne počinju priprem sa Partizanom bio bih na Mundijalu i gledao uživo utakmice. Ovako, buću 11. juna u "Zemunelu".

S obzirom na fudbalsko i životno iskustvo Saša idejama može da bude od koristi onima koji se tek prvi put susreću sa zahtevima velikog turnira, kakvi su na primer Milenković, Radonjić, Živković, Veljković...

"Bio sam u Nemačkoj i tad sam se uverio da atmosfera ima više od 50 odsto udela u pravljenju rezultatata. Drago mi je da su momci imali uspešne sezone u klubovima, a nadam se da će predstaviti srpski fudbal na najbolji način. Nema šta specijalno da im pričam, igraju u svetskim timovima i sve znaju. I da vam kažem, atmosfera je sjajna. Ne moram ja da je popravljam. Daj Bože da nešto ne pokvarim. Na ove momke nemam nikakve primedbe".

A vidi li među njima igrača poteza kakav je i sam?

"Ima ih dosta. Pogledajte koliko vredi Sergej Milinković Savić, pa Ljajić, Tadić..."

Slušaju li vas ili im dozvoljavate da se šale s vama?

"Smeju da se šale, naravno. Ja sam uvek za šalu. Sa nekima sam igrao i u reprezentaciji. Deki i ja smo došli da im pomognemo da izgrade lepu atmosferu".

Ona je, naravno, usko povezana sa disciplinom.

"Zna se gde i kako je dozvljeno igračima da se šale, kao što se zna kako moraju da se ponašaju na treninzima i utakmicama. Normalno je da Krstajić u tome balansira. Dosta godina je proveo u Nemačkoj, preneće im tamošnju disciplinu, a mi na osnovu balkanskog mentaliteta znamo da napravmo atmosferu. Što se selektora tiče,  igrali smo u dva mandata u Partizanu, bio mi je i sportski direktor, izutetno je pozitivna osoba. Čovek posvećen poslu. Ne sumnjam u njegov karakter".

Razgovor koji je trebalo da bude formalan, a pretvorio se  u neobavezan, završilo smo pitanjem ko su favoriti Mundijala, da bi nas Saša Ilić u "nadoknadi vremena" svog odgovora prijatno iznenadio:

"Brazil, Argentina, Španija, Nemačka, verujem i Francuska i Belgija. A nadam se i Srbija. Biće to dobro".

Iz Saletovih usta...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar