Лука Миливојевић о условима у Аустрији...

Могао би терен да буде мало бољи, лопта је лакша, боља за шут.  Везиста Кристал Паласа каже да ће бити и лоших ствари, али да ће их наш тим поправити до Мундијала.

Фудбал 04.06.2018 | 13:45
Лука Миливојевић о условима у Аустрији...
Појавио се Лука Миливојевић на конференцији за медије са завојем око левог колена, истог часа забринуо српске извештаче, али их већ наредног уверио да је повреда само лакше природе.

"Све је у реду. У суботу сам на тренингу добио лакши ударац", насмејао се везиста Кристал Паласа и један од адута тима Младена Крстајића пред Мундијал у Русији и тиме развејао дилему да ли ће играти протов Чилеа, у понедељак.

О условима у аустријском Бад Валтерсдорфу, где се наша селекција припрема од суботе, говорио је темељно:

"Лепо нам је овде. Пронашли смо мир, имамо феноменалне услове, а у хотелу све у хотелу што нам је потребно како бисмо се на одговарајући начин спремили за предстојеће изазове".

Једино "али" стоји поред квалитета терена на коме ће Орлови тренирати до суботе.

"Може да буде мало бољи. Трава је мекша, што значи да бусен лако испада. То може да се поправи, имајући у виду да су игралишта у Старој Пазови боља од овог. Финесе су у питању. Да не тражимо длаку у јајету. Све остало је перфектно".

Кад смо код услова, занимало нас је да ли су се наши репрезентативци навикли на лопте које ће се користити на Првенству света?

"У Премијер лиги играм 'Најкијем'. Теже су од ових. 'Адидасове' су лакше, што значи и боље за шутеве са дистанце. Надам се да ћемо се прилагодити".

Прва прилика је већ у понедељак против Чилеа у Грацу. Јужноамеричка селекција је на турнеју у Европи допутовала у значајно окрњеном саставу (без Алексиса Санчеза, Артура Видала, Орељане, Матијаса Фернандеза, Харе...), пре неколико дана је у резултатском ролеркостеру поражена од Румуније (2:3), мада би и тако ослабљена требало да Орловима помогне да се навикну на оно што ће их на Првенству света чекати против Костарике и(ли) Бразила.

"Не знам да ли Чиле и Боливија могу добро да глуме Костаирку, нити то тако гледамо. Наш задатак је да се спремимо што боље. Противници на мини-припремама бирани су тако да по стилу одговарају нашем првом ривалу у Русији. Значиће нам да видимо шта можемо да поправимо. Биће и лоших ствари. Ако се десе - и њих ћемо кориговати. Зато и служе ове провере", закључио је Лука Миливојевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар