Luka Milivojević o uslovima u Austriji...

Mogao bi teren da bude malo bolji, lopta je lakša, bolja za šut.  Vezista Kristal Palasa kaže da će biti i loših stvari, ali da će ih naš tim popraviti do Mundijala.

Fudbal 04.06.2018 | 13:45
Luka Milivojević o uslovima u Austriji...
Pojavio se Luka Milivojević na konferenciji za medije sa zavojem oko levog kolena, istog časa zabrinuo srpske izveštače, ali ih već narednog uverio da je povreda samo lakše prirode.

"Sve je u redu. U subotu sam na treningu dobio lakši udarac", nasmejao se vezista Kristal Palasa i jedan od aduta tima Mladena Krstajića pred Mundijal u Rusiji i time razvejao dilemu da li će igrati protov Čilea, u ponedeljak.

O uslovima u austrijskom Bad Valtersdorfu, gde se naša selekcija priprema od subote, govorio je temeljno:

"Lepo nam je ovde. Pronašli smo mir, imamo fenomenalne uslove, a u hotelu sve u hotelu što nam je potrebno kako bismo se na odgovarajući način spremili za predstojeće izazove".

Jedino "ali" stoji pored kvaliteta terena na kome će Orlovi trenirati do subote.

"Može da bude malo bolji. Trava je mekša, što znači da busen lako ispada. To može da se popravi, imajući u vidu da su igrališta u Staroj Pazovi bolja od ovog. Finese su u pitanju. Da ne tražimo dlaku u jajetu. Sve ostalo je perfektno".

Kad smo kod uslova, zanimalo nas je da li su se naši reprezentativci navikli na lopte koje će se koristiti na Prvenstvu sveta?

"U Premijer ligi igram 'Najkijem'. Teže su od ovih. 'Adidasove' su lakše, što znači i bolje za šuteve sa distance. Nadam se da ćemo se prilagoditi".

Prva prilika je već u ponedeljak protiv Čilea u Gracu. Južnoamerička selekcija je na turneju u Evropi doputovala u značajno okrnjenom sastavu (bez Aleksisa Sančeza, Artura Vidala, Oreljane, Matijasa Fernandeza, Hare...), pre nekoliko dana je u rezultatskom rolerkosteru poražena od Rumunije (2:3), mada bi i tako oslabljena trebalo da Orlovima pomogne da se naviknu na ono što će ih na Prvenstvu sveta čekati protiv Kostarike i(li) Brazila.

"Ne znam da li Čile i Bolivija mogu dobro da glume Kostairku, niti to tako gledamo. Naš zadatak je da se spremimo što bolje. Protivnici na mini-pripremama birani su tako da po stilu odgovaraju našem prvom rivalu u Rusiji. Značiće nam da vidimo šta možemo da popravimo. Biće i loših stvari. Ako se dese - i njih ćemo korigovati. Zato i služe ove provere", zaključio je Luka Milivojević.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar