Ивановић не игра против Чилеа, дилема Сергеј...!

Минимум 3. 000 Срба бодри српску репрезентацију у Грацу.

Фудбал 04.06.2018 | 11:45
Ивановић не игра против Чилеа, дилема Сергеј...!
Тачно две седмице до прве утакмице Србије на Мундијалу. Нема још еуфорије, али у кампу нашег државног тима у аустрјском Бад Валтерсдорфу осећа се позитиван набој, могао би да резултира добрим издањем у првој од две провере уочи пута за Русију, против Чилеа у Грацу (понедељак, 20.00, РТС).

Селектор Младен Крстајић је овог поподнева извео 23 играча на терен локалног стадиона, а на њиховом лицима јасно се могло уочити нестрпљење пред утакмицу која има "само" на први поглед има карактер пријатељске.

"Сваки пут је резултат битан, међутим, сад је важнији начин да који желимо да га остваримо. Тај начин мора бити сврсисходан за оно што желимо да изведемо против Костарике", предочио је Милан Раставац, један од Крстајићевих сарадника у стручном штабу репрезенатције циљ у првој провери овог лета.

Јавност, наравно, највише занима који тим ће Младен Крстајић послати на терен сутра вече. Неке ствари су извесне.

"Бранислав Ивановић неће бити у конкуренцији. Идеја је да га сачувамо за другу пријатељску утакмицу, са Боливијом. Надамо се да ће дотад скупити довољан број тренинга и са мање ризика ући у меч. Његов изостанак је превентиван".

Није могао Раставац да потврди ко ће играти. Ни у ком систему.

"Селектор је најавио комбиновани састав. Идеја је да проширимо репертоар играча који ће нам бити на располагању за прву мундијалску утакмицу. Зато ћемо сутра одређен број комбинација у игри пробати или утврдити. Планирано је шест измена".

У таквим околностима релано је запитати се да ли ће Сергеј Милинковић Савић, у овом часу најтраженији српски фудбалер, бити стартер?

"Селектор ће одлучути. Сергеј је у конкуренцији. А све ово је спремање за меч са Костариком. Видећемо да ли ће почети или ће ући".

Није се дао збинити Милан Раставац ни кад су му новинари пренели речи селектора Костарике, Оскара Рамиреза, како ће се његов тим за пролаз у осмини финама Мундијала борити са Швајцарском, што би, вероватно, требало да значи да је Србију избацио из трке.

"Најпре би требало проверити аутентичност те изјаве. Односно, да ли је његово мишљење пренето на прави начин. Ако се гледа почетни рејтинг, слажем се да су неке друге селекције у предности. Чекамо Мундијал, да покажемо колико вредимо. Не занимају нас њихова виђења. Нисмо оптерећени".

На речи тренера кратко, мада довољно јасно, надовезао се Лука Миливојевић:

"Не би требало да правимо тензију. Нека они причају шта хоће, а све наше стаће у три утакмице у Русији".

Наш тим је у суботу допутовао у Аустрију, без Матије Настасића, Немање Максимовића, Мијата Гаћиновића и голмана Александра Јовановића, четворице прекобројних са проширеног списка селектора Младена Крстајића. Да је атмосфера у тиму упркос болним резовима охрабријућа може се закључити по томе што о онима који неће видети Мундијал нико није рекао лошу реч. Напротив.

"Током тренинга у Старој Пазови циљ је био да играче доведемо на ниво који ће их изједначити у физичком смислу. Искористили смо тренутке да радимо на физичком аспекту, као и на генералним принципима игре у офанзивни и дефанзиви. Зато је би био позван већи број фудбалера. Тај део је одрађен на најбољи могући начин" уверава Милан Раставац, помоћни тренер репрезентације Србије.

Према речима Милана Вуковића, портпарола ФСС, око између 3.000 и 4.000 српских навијача, махом из дијаспоре, очекује се на трибинама "Меркур арене" на утакмици против Чилеа.

Коментари / 0

Оставите коментар