Ivanović ne igra protiv Čilea, dilema Sergej...!

Minimum 3. 000 Srba bodri srpsku reprezentaciju u Gracu.

Fudbal 04.06.2018 | 11:45
Ivanović ne igra protiv Čilea, dilema Sergej...!
Tačno dve sedmice do prve utakmice Srbije na Mundijalu. Nema još euforije, ali u kampu našeg državnog tima u austrjskom Bad Valtersdorfu oseća se pozitivan naboj, mogao bi da rezultira dobrim izdanjem u prvoj od dve provere uoči puta za Rusiju, protiv Čilea u Gracu (ponedeljak, 20.00, RTS).

Selektor Mladen Krstajić je ovog popodneva izveo 23 igrača na teren lokalnog stadiona, a na njihovom licima jasno se moglo uočiti nestrpljenje pred utakmicu koja ima "samo" na prvi pogled ima karakter prijateljske.

"Svaki put je rezultat bitan, međutim, sad je važniji način da koji želimo da ga ostvarimo. Taj način mora biti svrsishodan za ono što želimo da izvedemo protiv Kostarike", predočio je Milan Rastavac, jedan od Krstajićevih saradnika u stručnom štabu reprezenatcije cilj u prvoj proveri ovog leta.

Javnost, naravno, najviše zanima koji tim će Mladen Krstajić poslati na teren sutra veče. Neke stvari su izvesne.

"Branislav Ivanović neće biti u konkurenciji. Ideja je da ga sačuvamo za drugu prijateljsku utakmicu, sa Bolivijom. Nadamo se da će dotad skupiti dovoljan broj treninga i sa manje rizika ući u meč. Njegov izostanak je preventivan".

Nije mogao Rastavac da potvrdi ko će igrati. Ni u kom sistemu.

"Selektor je najavio kombinovani sastav. Ideja je da proširimo repertoar igrača koji će nam biti na raspolaganju za prvu mundijalsku utakmicu. Zato ćemo sutra određen broj kombinacija u igri probati ili utvrditi. Planirano je šest izmena".

U takvim okolnostima relano je zapitati se da li će Sergej Milinković Savić, u ovom času najtraženiji srpski fudbaler, biti starter?

"Selektor će odlučuti. Sergej je u konkurenciji. A sve ovo je spremanje za meč sa Kostarikom. Videćemo da li će početi ili će ući".

Nije se dao zbiniti Milan Rastavac ni kad su mu novinari preneli reči selektora Kostarike, Oskara Ramireza, kako će se njegov tim za prolaz u osmini finama Mundijala boriti sa Švajcarskom, što bi, verovatno, trebalo da znači da je Srbiju izbacio iz trke.

"Najpre bi trebalo proveriti autentičnost te izjave. Odnosno, da li je njegovo mišljenje preneto na pravi način. Ako se gleda početni rejting, slažem se da su neke druge selekcije u prednosti. Čekamo Mundijal, da pokažemo koliko vredimo. Ne zanimaju nas njihova viđenja. Nismo opterećeni".

Na reči trenera kratko, mada dovoljno jasno, nadovezao se Luka Milivojević:

"Ne bi trebalo da pravimo tenziju. Neka oni pričaju šta hoće, a sve naše staće u tri utakmice u Rusiji".

Naš tim je u subotu doputovao u Austriju, bez Matije Nastasića, Nemanje Maksimovića, Mijata Gaćinovića i golmana Aleksandra Jovanovića, četvorice prekobrojnih sa proširenog spiska selektora Mladena Krstajića. Da je atmosfera u timu uprkos bolnim rezovima ohrabrijuća može se zaključiti po tome što o onima koji neće videti Mundijal niko nije rekao lošu reč. Naprotiv.

"Tokom treninga u Staroj Pazovi cilj je bio da igrače dovedemo na nivo koji će ih izjednačiti u fizičkom smislu. Iskoristili smo trenutke da radimo na fizičkom aspektu, kao i na generalnim principima igre u ofanzivni i defanzivi. Zato je bi bio pozvan veći broj fudbalera. Taj deo je odrađen na najbolji mogući način" uverava Milan Rastavac, pomoćni trener reprezentacije Srbije.

Prema rečima Milana Vukovića, portparola FSS, oko između 3.000 i 4.000 srpskih navijača, mahom iz dijaspore, očekuje se na tribinama "Merkur arene" na utakmici protiv Čilea.

Komentari / 0

Ostavite komentar