Званично: Настасић потписао до 2022. године!

Српски дефанзивац продужио верност клубу из Гелзенкирхена.  Настасића траже на "чизми", Шалке одговорио. . .  Лепа вест за Матију Настасића који, на жалост, пропушта Мундијал.

Фудбал 04.06.2018 | 13:15
Званично: Настасић потписао до 2022. године!
Српски репрезентативац Матија Настасић (25) није имао среће пошто ће због повреде пропустити Мундијал у Русији, али му је каква-таква утеха данас стигла из Гелзенкирхена, где је потписао нови уговор. Солидни дефазивац продужио је уговор са Шалкеом до лета 2022. године.

Настасић, који је пропустио последњих неколико кола у Бундеслиги због повреде, награђен је новим уговором годину дана пре истека старог који је важио до јуна 2019. Он је имао солидну сезону у редовима вицешампиона Немачке са којима ће од јесени наступати и у групној фази Лиге шампиона.

Детаљи новог споразума нису објављени, али је сигурно да ће, као и у претходном споразуму са Шалкеом, српски репрезентативац имати излазну клаузулу на крају сваке сезоне, што је често обичај у Немачкој.

Настасић је стигао у Гелзенкирхен у јануару 2015. године (прво на позајмицу) из Манчестер Ситија, а до сада је забележио 63 наступа у Бундеслиги, седам у Купу Немачке, као и 12 мечева у европским такмичењима. Шалке га је у лето 2015. откупио за 9.500.000 евра.

Поред Матије Настасића, уговор са Плавцима продужио је данас и голман и капитен Ралф Ферман (29) који ће такође остати у Гелзенкирхену до лета 2022. године.

Матија Настасић имао је пех у финишу сезоне и због те повреде колена пропустиће Мундијал у Русији, али је Шалке одлучио да му покаже да има поверења у њега...

Тим из Гелзенкирхена продужио је уговор са српским штопером до лета 2022. године и тако "одбио налете" италијанских клубова који су желели у овом прелазном року да "нападну" Настасића, а спомињало се интересовање Роме, Лација и Наполија.

Уз Настасића, нови четворогодишњи уговор потписао је и капитен и голман Ралф Ферман, па тако тренер Доменико Тедеско може опуштеније да приступи склапању тима за следећу сезону.

Настасић је у Шалкеу од 2015. године када је стигао из Манчестер ситија, а пре тога играо је за Фиорентину и Партизан, с тим да за црно-беле није уписао ниједан наступ и већ као тинејџер се преселио на север Италије.

Шалке је претходну сезону завршио као другопласирани и обезбедио је учешће у Лиги шампиона, а Настасић је допринео са 24 наступа у Бундес лиги.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар