Zvanično: Nastasić potpisao do 2022. godine!

Srpski defanzivac produžio vernost klubu iz Gelzenkirhena.  Nastasića traže na "čizmi", Šalke odgovorio. . .  Lepa vest za Matiju Nastasića koji, na žalost, propušta Mundijal.

Fudbal 04.06.2018 | 13:15
Zvanično: Nastasić potpisao do 2022. godine!
Srpski reprezentativac Matija Nastasić (25) nije imao sreće pošto će zbog povrede propustiti Mundijal u Rusiji, ali mu je kakva-takva uteha danas stigla iz Gelzenkirhena, gde je potpisao novi ugovor. Solidni defazivac produžio je ugovor sa Šalkeom do leta 2022. godine.

Nastasić, koji je propustio poslednjih nekoliko kola u Bundesligi zbog povrede, nagrađen je novim ugovorom godinu dana pre isteka starog koji je važio do juna 2019. On je imao solidnu sezonu u redovima vicešampiona Nemačke sa kojima će od jeseni nastupati i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Detalji novog sporazuma nisu objavljeni, ali je sigurno da će, kao i u prethodnom sporazumu sa Šalkeom, srpski reprezentativac imati izlaznu klauzulu na kraju svake sezone, što je često običaj u Nemačkoj.

Nastasić je stigao u Gelzenkirhen u januaru 2015. godine (prvo na pozajmicu) iz Mančester Sitija, a do sada je zabeležio 63 nastupa u Bundesligi, sedam u Kupu Nemačke, kao i 12 mečeva u evropskim takmičenjima. Šalke ga je u leto 2015. otkupio za 9.500.000 evra.

Pored Matije Nastasića, ugovor sa Plavcima produžio je danas i golman i kapiten Ralf Ferman (29) koji će takođe ostati u Gelzenkirhenu do leta 2022. godine.

Matija Nastasić imao je peh u finišu sezone i zbog te povrede kolena propustiće Mundijal u Rusiji, ali je Šalke odlučio da mu pokaže da ima poverenja u njega...

Tim iz Gelzenkirhena produžio je ugovor sa srpskim štoperom do leta 2022. godine i tako "odbio nalete" italijanskih klubova koji su želeli u ovom prelaznom roku da "napadnu" Nastasića, a spominjalo se interesovanje Rome, Lacija i Napolija.

Uz Nastasića, novi četvorogodišnji ugovor potpisao je i kapiten i golman Ralf Ferman, pa tako trener Domeniko Tedesko može opuštenije da pristupi sklapanju tima za sledeću sezonu.

Nastasić je u Šalkeu od 2015. godine kada je stigao iz Mančester sitija, a pre toga igrao je za Fiorentinu i Partizan, s tim da za crno-bele nije upisao nijedan nastup i već kao tinejdžer se preselio na sever Italije.

Šalke je prethodnu sezonu završio kao drugoplasirani i obezbedio je učešće u Ligi šampiona, a Nastasić je doprineo sa 24 nastupa u Bundes ligi.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar