Аустрија срушила свјетског првака!

Светски шампион наставио са лошом формом на припремама! Фудбалери Немачке поражени су од Аустрије са 2:1, у припремном мечу пред Светско првенство у Русији. Репрезентација Немачке повела, па изгубила први меч у завршној фази припрема за Светско првенство.  Немци, ово баш ништа не ваља! Шампион света поражен у Клагенфурту од Аустрије после великог преокрета - 2:1 (0:1).

Фудбал 03.06.2018 | 14:45
Аустрија срушила свјетског првака!
Изабраници Јоакима Лева водили су на полувремену са 1:0 (Озил 11), међутим у другом периоду игре су примили два гола и на крају су поражени.

Голове за Аустрију постигли су Хинтерегер у 53. и Шопф у 69. минуту.

Леве се одлучио за следећи састав: Нојер - Ридигер, Шуле, Кимих, Хектор - Гиндоган, Кедира, Озил, Брандт, Сане - Петерсен. У другом полувремену дошло је до измена, Озила је заменио Дракслер, уместо Петерсена је ушао Гомез, Горецка је заменио Гиндогана, Санеа је одморио Ројс, Вернер је ушао уместо Брандта, док је Рудизаменио Кедиру. 

"Панцери" су наставили са лошом формом у овим припремним мечевима, пошто и даље немају победу. 

У новембру су ремизирали са Енглеском и Француском, потом су у марту одиграли 1:1 са Шпанијом, док су од Бразила изгубили са 1:0. 

Мундијал у Русији на програму је од 14. јуна до 15. јула, а Немачка, која брани титулу, играће у групи Ф против Шведске, Мексика и Јужне Кореје.

Петнаест дана пре прве утакмице на Мундијалу у Русији, против Мексика на стадиону "Лужњики", Немачка је и физички и играчки далеко од форме неопходне да опет догура далеко на највећем фудбалском такмичењу.

О одбрани титуле уз овакве партије нема ни говора!

Аустрија је у Клагенфурту савладала актуелне шампионе света резултатом 2:1 (0:1), чиме је прекинула серију од девет пораза у међусобним сусретима и забележила прву победу од октобра 1986, када је такође у пријатељском мечу било 4:1.

Јоаким Лев на пут није повео Томаса Милера и Матса Хумелса, као ни још неспремног Џерома Боатенга, али се на гол вратио Мануел Нојер.

Почетак утакмице је због провале облака каснио више од сат и по, а Немци су по навици кренули да што пре дођу до вођства.

То су и учинили, већ у 11. минуту, када је после два узастопна кикса одбране домаћих лопта дошла до Месута Озила, а овај са петнаестак метара пласирао лопту поред лоше постављеног голмана Зибенхандла.

Гости су преко Јулијана Бранта могли до 0:2, али се Зибенхандл искупио и од тог тренутка је почео да се "кува" преокрет.

Аустрија је много боље трчала, била бржа, агресивнија и опаснија. До полувремена је Нојер одолео, највише захваљујући непрецизности изабраника немачког тренера Франка Фоде, да би почетком другог дела и то било исправљено.

Давид Алаба у 53. минуту је извео корнер, лопта је дошла на другу стативу, где је Мартин Хинтерегер топовским ударцем левицом, готово из "мртвог" угла, сместио уз супротну стативу - 1:1!

Аустријанци се нису задовољили нерешеним резултатом, желели су победу и наставили да стварају шансе, а труд им се исплатио у 69. минуту, када је Алесандро Шепф после центаршута Баумгартлингера и повратне лопте Лајнера рутински затресао мрежу за коначних 2:1.

Подсећамо да је Аустрија у групи са Србијом, Републиком Ирском и Велсом заузела тек четврто место, са 15 од могућих 30 бодова.

Квалификације су завршили са две узастопне победе, над Србијом и Молдавијом, након чега су добили пет пријатељских мечева заредом, а 10. јуна ће покушати да ту серију наставе против Бразила у Бечу.

"Панцери" ће генералну пробу за СП имати 8. јуна у Леверкузену против Саудијске Арабије.

Ако се по јутру дан познаје, биће ово мучно лето за навијаче Немачке који са великим оптимизмом дочекују свако велико такмичење па и предстојећи Мундијал у Русији. Шампиони света поражени су у првој проби уочи пута на исток Европе и то од селекције којој су деценијама уназад редовно знали да загорчају живот. Аустрија је била боља вечерас у Клагенфурту и у чудном мечу који је каснио готово два сата због обилних падавина славила је са 2:1.

Кофер пун проблема Јоаким Лев носи у домовину после уводних недељу дана припрема у италијанским Алпима.

Немачка не личи на себе, не делује више непобедиво и доминантно и од Немачке се више нико не плаши. Чак и након што су рано примили гол, после голманског кикса и ударца Месута Озила у 11. минуту, Аустријанци су играли леп и нападачки фудбал, показали да су под новим селектором Фодом, иначе Немцем, потпуно изменили навике и потврдили епитет екипе са најбољом формом на међународној сцени.

Јер, ако Панцери нису победили већ пет везаних утакмица (уз два узастопна пораза од Бразила и Аустрије), шта онда рећи о Арнаутовићу и другарима који су овим слављем везали седам узастопних тријумфа, а низ почели против наших Орлова у Бечу у квалификацијама за Светско првенство када је било 3:2.

Аустријанци су били бољи, а офанзива у другом полувремену начисто је изненадила немачки тим. Мануел Нојер, који је одиграо први такмичарски меч после девет месеци и сигурно ће путовати у Русију, није се прославио, мада је руку на срце био и без стандардног тандема штопера из Бајерна Хумелс-Боатенг испред себе. Поред Зулеа и Ридигера могло је вечерас да се прође и то су фудбалери домаћина доста добро искористили.

Сјајан центаршут Алабе из корнера у 53. минуту искусни Мартин Хинтерегер мајсторски је спровео у мрежу на другој стативи, а аустријски навијачи у Клагенфурту поскакали су од радости у 69. минуту, када је после сјајне акције Лаинер оставио лопту за Александера Шефа, а крилни фудбалер Шалкеа мајсторски матирао Нојера за велики преокрет и тријумф над комшијама, први после 32 године и девет везаних пораза! 

Све што су Панцери покушали није им ишло. Пробао је Лев и изменама да раздрма екипу после примељеног гола, али неколико напада који нису створили конкретну шансу пред голом Аустрије било је све што су учинили.

За бригу је доста ствари у игри и у редовима шампиона света који ће шансу за поправни имати против Саудијске Арабије у Леверкузену следећег петка који ће бити последња утакмица уочи Мундијала. За Аустријанце се само може констативати - штета што неће играти на Мундијалу...

АУСТРИЈА - НЕМАЧКА 2:1 (0.1)
/Хинтерегер 53, Шеф 69 - Озил 11/

Стадион: Вортерсе у Клагенфурт
Гледалаца: 30.000
Судија: Павел Краловец (Чешка)

АУСТРИЈА (3-4-2-1): Зибенхандл - Драговић, Предл, Хинтерегер - Лаинер, Баумгартлингер, Грилич (од 79. Илсанкер), Алаба - Шеф (од 76. Бауер), Жуљ (од 88. Кајнц) - Аранутовић (од 84. Бургшталер).  

НЕМАЧКА (4-2-3-1): Нојер - Кимих, Зуле, Рудигер, Хектор - Кедира (од 46. Руди), Гундоган (од 56. Горецка) - Брант (од 67.) Вернер, Озил (од 76. Дракслер), Сане (од 67. Ројс) - Петерсен (од 76. Гомез).

РЕЗУЛТАТИ ПРИЈАТЕЉСКИХ МЕЧЕВА (субота):

Енглеска - Нигерија 2:1 (2:0)
/Кејхил 7, Кејн 39 - Ивоби 47/

Шведска - Данска 0:0

Црна Гора - Словенија 0:2 (0:1)
/Безјак 39п, Зајц 79/

Белгија - Португал 0:0

Република Ирска - САД 2:1 (0:1)
/Бурк 57, Џаџ 90 - Вуд 45+1/

Исланд - Норвешка полувреме 2:3 (1:1)
/Финбогасон 30п, Сигурдсон 70 - Јонсен 15, Кинг 80, Сорлот 85/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар