Austrija srušila svjetskog prvaka!

Svetski šampion nastavio sa lošom formom na pripremama! Fudbaleri Nemačke poraženi su od Austrije sa 2:1, u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo u Rusiji. Reprezentacija Nemačke povela, pa izgubila prvi meč u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo.  Nemci, ovo baš ništa ne valja! Šampion sveta poražen u Klagenfurtu od Austrije posle velikog preokreta - 2:1 (0:1).

Fudbal 03.06.2018 | 14:45
Austrija srušila svjetskog prvaka!
Izabranici Joakima Leva vodili su na poluvremenu sa 1:0 (Ozil 11), međutim u drugom periodu igre su primili dva gola i na kraju su poraženi.

Golove za Austriju postigli su Hintereger u 53. i Šopf u 69. minutu.

Leve se odlučio za sledeći sastav: Nojer - Ridiger, Šule, Kimih, Hektor - Gindogan, Kedira, Ozil, Brandt, Sane - Petersen. U drugom poluvremenu došlo je do izmena, Ozila je zamenio Draksler, umesto Petersena je ušao Gomez, Gorecka je zamenio Gindogana, Sanea je odmorio Rojs, Verner je ušao umesto Brandta, dok je Rudizamenio Kediru. 

"Panceri" su nastavili sa lošom formom u ovim pripremnim mečevima, pošto i dalje nemaju pobedu. 

U novembru su remizirali sa Engleskom i Francuskom, potom su u martu odigrali 1:1 sa Španijom, dok su od Brazila izgubili sa 1:0. 

Mundijal u Rusiji na programu je od 14. juna do 15. jula, a Nemačka, koja brani titulu, igraće u grupi F protiv Švedske, Meksika i Južne Koreje.

Petnaest dana pre prve utakmice na Mundijalu u Rusiji, protiv Meksika na stadionu "Lužnjiki", Nemačka je i fizički i igrački daleko od forme neophodne da opet dogura daleko na najvećem fudbalskom takmičenju.

O odbrani titule uz ovakve partije nema ni govora!

Austrija je u Klagenfurtu savladala aktuelne šampione sveta rezultatom 2:1 (0:1), čime je prekinula seriju od devet poraza u međusobnim susretima i zabeležila prvu pobedu od oktobra 1986, kada je takođe u prijateljskom meču bilo 4:1.

Joakim Lev na put nije poveo Tomasa Milera i Matsa Humelsa, kao ni još nespremnog Džeroma Boatenga, ali se na gol vratio Manuel Nojer.

Početak utakmice je zbog provale oblaka kasnio više od sat i po, a Nemci su po navici krenuli da što pre dođu do vođstva.

To su i učinili, već u 11. minutu, kada je posle dva uzastopna kiksa odbrane domaćih lopta došla do Mesuta Ozila, a ovaj sa petnaestak metara plasirao loptu pored loše postavljenog golmana Zibenhandla.

Gosti su preko Julijana Branta mogli do 0:2, ali se Zibenhandl iskupio i od tog trenutka je počeo da se "kuva" preokret.

Austrija je mnogo bolje trčala, bila brža, agresivnija i opasnija. Do poluvremena je Nojer odoleo, najviše zahvaljujući nepreciznosti izabranika nemačkog trenera Franka Fode, da bi početkom drugog dela i to bilo ispravljeno.

David Alaba u 53. minutu je izveo korner, lopta je došla na drugu stativu, gde je Martin Hintereger topovskim udarcem levicom, gotovo iz "mrtvog" ugla, smestio uz suprotnu stativu - 1:1!

Austrijanci se nisu zadovoljili nerešenim rezultatom, želeli su pobedu i nastavili da stvaraju šanse, a trud im se isplatio u 69. minutu, kada je Alesandro Šepf posle centaršuta Baumgartlingera i povratne lopte Lajnera rutinski zatresao mrežu za konačnih 2:1.

Podsećamo da je Austrija u grupi sa Srbijom, Republikom Irskom i Velsom zauzela tek četvrto mesto, sa 15 od mogućih 30 bodova.

Kvalifikacije su završili sa dve uzastopne pobede, nad Srbijom i Moldavijom, nakon čega su dobili pet prijateljskih mečeva zaredom, a 10. juna će pokušati da tu seriju nastave protiv Brazila u Beču.

"Panceri" će generalnu probu za SP imati 8. juna u Leverkuzenu protiv Saudijske Arabije.

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo mučno leto za navijače Nemačke koji sa velikim optimizmom dočekuju svako veliko takmičenje pa i predstojeći Mundijal u Rusiji. Šampioni sveta poraženi su u prvoj probi uoči puta na istok Evrope i to od selekcije kojoj su decenijama unazad redovno znali da zagorčaju život. Austrija je bila bolja večeras u Klagenfurtu i u čudnom meču koji je kasnio gotovo dva sata zbog obilnih padavina slavila je sa 2:1.

Kofer pun problema Joakim Lev nosi u domovinu posle uvodnih nedelju dana priprema u italijanskim Alpima.

Nemačka ne liči na sebe, ne deluje više nepobedivo i dominantno i od Nemačke se više niko ne plaši. Čak i nakon što su rano primili gol, posle golmanskog kiksa i udarca Mesuta Ozila u 11. minutu, Austrijanci su igrali lep i napadački fudbal, pokazali da su pod novim selektorom Fodom, inače Nemcem, potpuno izmenili navike i potvrdili epitet ekipe sa najboljom formom na međunarodnoj sceni.

Jer, ako Panceri nisu pobedili već pet vezanih utakmica (uz dva uzastopna poraza od Brazila i Austrije), šta onda reći o Arnautoviću i drugarima koji su ovim slavljem vezali sedam uzastopnih trijumfa, a niz počeli protiv naših Orlova u Beču u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo kada je bilo 3:2.

Austrijanci su bili bolji, a ofanziva u drugom poluvremenu načisto je iznenadila nemački tim. Manuel Nojer, koji je odigrao prvi takmičarski meč posle devet meseci i sigurno će putovati u Rusiju, nije se proslavio, mada je ruku na srce bio i bez standardnog tandema štopera iz Bajerna Humels-Boateng ispred sebe. Pored Zulea i Ridigera moglo je večeras da se prođe i to su fudbaleri domaćina dosta dobro iskoristili.

Sjajan centaršut Alabe iz kornera u 53. minutu iskusni Martin Hintereger majstorski je sproveo u mrežu na drugoj stativi, a austrijski navijači u Klagenfurtu poskakali su od radosti u 69. minutu, kada je posle sjajne akcije Lainer ostavio loptu za Aleksandera Šefa, a krilni fudbaler Šalkea majstorski matirao Nojera za veliki preokret i trijumf nad komšijama, prvi posle 32 godine i devet vezanih poraza! 

Sve što su Panceri pokušali nije im išlo. Probao je Lev i izmenama da razdrma ekipu posle primeljenog gola, ali nekoliko napada koji nisu stvorili konkretnu šansu pred golom Austrije bilo je sve što su učinili.

Za brigu je dosta stvari u igri i u redovima šampiona sveta koji će šansu za popravni imati protiv Saudijske Arabije u Leverkuzenu sledećeg petka koji će biti poslednja utakmica uoči Mundijala. Za Austrijance se samo može konstativati - šteta što neće igrati na Mundijalu...

AUSTRIJA - NEMAČKA 2:1 (0.1)
/Hintereger 53, Šef 69 - Ozil 11/

Stadion: Vorterse u Klagenfurt
Gledalaca: 30.000
Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

AUSTRIJA (3-4-2-1): Zibenhandl - Dragović, Predl, Hintereger - Lainer, Baumgartlinger, Grilič (od 79. Ilsanker), Alaba - Šef (od 76. Bauer), Žulj (od 88. Kajnc) - Aranutović (od 84. Burgštaler).  

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Zule, Rudiger, Hektor - Kedira (od 46. Rudi), Gundogan (od 56. Gorecka) - Brant (od 67.) Verner, Ozil (od 76. Draksler), Sane (od 67. Rojs) - Petersen (od 76. Gomez).

REZULTATI PRIJATELJSKIH MEČEVA (subota):

Engleska - Nigerija 2:1 (2:0)
/Kejhil 7, Kejn 39 - Ivobi 47/

Švedska - Danska 0:0

Crna Gora - Slovenija 0:2 (0:1)
/Bezjak 39p, Zajc 79/

Belgija - Portugal 0:0

Republika Irska - SAD 2:1 (0:1)
/Burk 57, Džadž 90 - Vud 45+1/

Island - Norveška poluvreme 2:3 (1:1)
/Finbogason 30p, Sigurdson 70 - Jonsen 15, King 80, Sorlot 85/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar