Американци не напуштају Сирију

Амерички војници не напуштају Сирију и сваки покушај њиховог насилног измјештања биће дочекан оружаним одговором, рекао је директор здруженог штаба генерал-пуковник Кенет Мекензи на конференцији за новинаре у Пентагону.

Свијет 01.06.2018 | 12:11
Американци не напуштају Сирију
"Све заинтересоване стране у Сирији треба да знају да напад на америчке снаге или наше коалиционе партнере представља лошу политику", рекао је Мекензи.

Више од 2.000 америчких војника у Сирији сарађује са припадницима СДФ-а на сјевероистоку, као и у енклави Ат Танф на југу, дуж границе са Јорданом.

Мекензи је рекао да амерички војници и њихове локалне милиције остају у Танфу, одбацујући информације о њиховом повлачењу.

"Ми смо тамо, ништа се није промијенило. Одржавање зоне без сукоба је значајно и одговорићемо на сваки покушај да се то промијени", рекао је он, преноси "Руссиа Тодаy".

Изјава Мекензија услиједила је након интервјуа сиријског предсједника Башара ал Асада у коме је рекао да ће "Американци отићи из Сирије на овај или онај начин".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мирко

01.06.2018 10:44

Отице амери сами и без икаквих сукоба само док вам поваде све руде које имате. Опсте је познато да у сваком рату који су до сада водили насли су некакву корист бар сто се тице руда, а о производњи и продаји орузја и да не прицамо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брав

01.06.2018 15:58

Тако је.