Amerikanci ne napuštaju Siriju

Američki vojnici ne napuštaju Siriju i svaki pokušaj njihovog nasilnog izmještanja biće dočekan oružanim odgovorom, rekao je direktor združenog štaba general-pukovnik Kenet Mekenzi na konferenciji za novinare u Pentagonu.

Svijet 01.06.2018 | 12:11
Amerikanci ne napuštaju Siriju
"Sve zainteresovane strane u Siriji treba da znaju da napad na američke snage ili naše koalicione partnere predstavlja lošu politiku", rekao je Mekenzi.

Više od 2.000 američkih vojnika u Siriji sarađuje sa pripadnicima SDF-a na sjeveroistoku, kao i u enklavi At Tanf na jugu, duž granice sa Jordanom.

Mekenzi je rekao da američki vojnici i njihove lokalne milicije ostaju u Tanfu, odbacujući informacije o njihovom povlačenju.

"Mi smo tamo, ništa se nije promijenilo. Održavanje zone bez sukoba je značajno i odgovorićemo na svaki pokušaj da se to promijeni", rekao je on, prenosi "Russia Today".

Izjava Mekenzija uslijedila je nakon intervjua sirijskog predsjednika Bašara al Asada u kome je rekao da će "Amerikanci otići iz Sirije na ovaj ili onaj način".

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mirko

01.06.2018 12:44

Otice ameri sami i bez ikakvih sukoba samo dok vam povade sve rude koje imate. Opste je poznato da u svakom ratu koji su do sada vodili nasli su nekakvu korist bar sto se tice ruda, a o proizvodnji i prodaji oruzja i da ne pricamo....

ODGOVORITE
Name

Brav

01.06.2018 17:58

Tako je.