Млијеко је важно за развој

Стручњаци су направили рачуницу да је деци до осме године потребно 1. 000 милиграма калцијума дневно, а после тога 1. 300.

Здравље 31.05.2018 | 13:28
Млијеко је важно за развој
Трендови се мењају, па тако и млеко у једном тренутку престаје да буде важно колико је некад било, што, сматра већина стручњака, није добра прича. Оно је и те како важно за раст и развој, а како се 90 одсто коштане масе изгради до 17. године, унос калцијума код деце је од виталног значаја. Уколико се оно искључи, шансе за настанак слабих и крхких костију, прелома и остеопорозе су много веће.

Стручњаци су направили рачуницу да је деци до осме године потребно 1.000 милиграма калцијума дневно, а после тога 1.300. Лоша вест је што студије показују да тек једна од десет девојчица и један од четири дечака унесу довољно калцијума кроз исхрану. Девојчице све раније воде рачуна о линији, па прво избацују млеко, мислећи да се због њега гоје.

Стручњаци упозоравају да родитељи морају да их приволе да пију млеко, поготово до осме године, али и у каснијем узрасту, јер је оно важно за здраве кости.

Новости
Фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар