О, не, опет вувузела!

И на Светском првенству у Русији видећемо најиритантнији навијачки реквизит!

Фудбал 04.06.2018 | 14:00
О, не, опет вувузела!
Сећате се ли се вувузела? Навијачких труба које су се појавиле на Светском првенству 2010. у Јужној Африци, због којих је многе болела глава?

Е, па биће их и у Русији.

Навијачки рог појавиће се и на предстојећем Мундијалу, али у нешто другачијој улози.

Организатори Светског првенства саопштили су да ће велика вувузела од девет метара бити постављена у парку Соколники у Москви.

Биће то електрични рог у бојама руске заставе који ће бити монтиран у парку 13. јуна, дан пре почетка Мундијала, под углом од 30 степени на тргу Фонтана.

Унутар гигантске вувузеле налазиће се систем звучника и микрофон који ће бити осетљив на људски глас, па ће навијачи моћи да је користе.

Организатори су саопштили да она не би требало да буде много "агресивна", будући да ће производити звук до 120 децибела, који је потпуно прихватљив за људско ухо.

"За разлику од класичне вувузеле, ова гигантска је електрична и имаће мекши звук. Биће гласна попут аутомобилске сирене. Биће постављена због навијача руског тима, који ће на дан када се буде играла утакмица моћи гласно да подрже домаћу репрезентацију ако већ не могу да буду на стадиону", саопштио је Андреј Копосов, уметнички директор парка Соколники.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар