O, ne, opet vuvuzela!

I na Svetskom prvenstvu u Rusiji videćemo najiritantniji navijački rekvizit!

Fudbal 04.06.2018 | 14:00
O, ne, opet vuvuzela!
Sećate se li se vuvuzela? Navijačkih truba koje su se pojavile na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, zbog kojih je mnoge bolela glava?

E, pa biće ih i u Rusiji.

Navijački rog pojaviće se i na predstojećem Mundijalu, ali u nešto drugačijoj ulozi.

Organizatori Svetskog prvenstva saopštili su da će velika vuvuzela od devet metara biti postavljena u parku Sokolniki u Moskvi.

Biće to električni rog u bojama ruske zastave koji će biti montiran u parku 13. juna, dan pre početka Mundijala, pod uglom od 30 stepeni na trgu Fontana.

Unutar gigantske vuvuzele nalaziće se sistem zvučnika i mikrofon koji će biti osetljiv na ljudski glas, pa će navijači moći da je koriste.

Organizatori su saopštili da ona ne bi trebalo da bude mnogo "agresivna", budući da će proizvoditi zvuk do 120 decibela, koji je potpuno prihvatljiv za ljudsko uho.

"Za razliku od klasične vuvuzele, ova gigantska je električna i imaće mekši zvuk. Biće glasna poput automobilske sirene. Biće postavljena zbog navijača ruskog tima, koji će na dan kada se bude igrala utakmica moći glasno da podrže domaću reprezentaciju ako već ne mogu da budu na stadionu", saopštio je Andrej Koposov, umetnički direktor parka Sokolniki.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar