Момци, не ради се то тако!

Бивши тренер Реала оштар према тандему највећих звезда, хвали Зидана и садашњу генерацију.

Фудбал 01.06.2018 | 14:00
Момци, не ради се то тако!
Три титуле за три године. И још приде она из 2014. Расправљаће се ко је најбољи клуб 21. века, али да је Реал Мадрид најдоминантнији у овој деценији нема никакве дилеме.

Слављем у Кијеву, тим Зинедина Зидана је употпунио колекцију трофеја, трећи пут узастопно освојио Лигу шампиона, утерао страх у кости конкуренцији која једва чека пад, а изазвао дивљење правих мадридиста. Без обзира на доба, па тако човек који је покорио Европу почетком овог миленијума одаје признање актуелној генерацији.

„Импресиониран сам доминацијом. Подсећа ме на време кад сам ја био тренер, кад смо у периду од 1998. до 2002. узели три титуле првака Европе. Могу да се похвалим како фудбал живи у ери Реал Мадрида“, поносан је Висенте дел Боске, који је седео на клупи шпанског великана 2000. (титула у Паризу) и 2002. године (Глазгов), док је 1998. кад је Предраг Мијатовић погодио за 1:0 против Јувентуса главнокомандујући био Јуп Хајнкес.

Дел Боске је био учитељ садашњег стратегу Реала, Зинедину Зидану, који је за две и по године на клупи краљевског клуба освојио три Лиге шампиона.

„Зидан је тренер пред којим је велика каријера. Поставио је границу коју ће теко у догледно време неко да надмаши“.

А сад, онај мање пријатан део финала. Тачније, одјеци изјава Кристијана Роналда и Герета Бејла којима су најавили да би могли да напусте стадион „Сантјаго Бернабеу“.

„Кристијанове изјаве су биле неприкладне. Изговорио их је то време у коме су клуб и сви играчи морали да уживају. Не могу да схватим како му је плао на памет да тако нешто каже у тренутку кад је приграбио важан трофеј“.

Чувени брка је „поткачио“ и најбољег играча Велса, двоструког стрелца против Ливерпула.

„Могу да разумем његову нелагодност изазвану неиграњем, међутим, није баш био дарежљив према саиграчима који такође заслужују да играју, а нема их на терену“, оценио је Висенте дел Боске.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фудбал

01.06.2018 12:56

Фудбал је новац,новац је зивот,зивот без емоција .ЈА ПА ЈА Г7 и ЦО.

ОДГОВОРИТЕ