Momci, ne radi se to tako!

Bivši trener Reala oštar prema tandemu najvećih zvezda, hvali Zidana i sadašnju generaciju.

Fudbal 01.06.2018 | 14:00
Momci, ne radi se to tako!
Tri titule za tri godine. I još pride ona iz 2014. Raspravljaće se ko je najbolji klub 21. veka, ali da je Real Madrid najdominantniji u ovoj deceniji nema nikakve dileme.

Slavljem u Kijevu, tim Zinedina Zidana je upotpunio kolekciju trofeja, treći put uzastopno osvojio Ligu šampiona, uterao strah u kosti konkurenciji koja jedva čeka pad, a izazvao divljenje pravih madridista. Bez obzira na doba, pa tako čovek koji je pokorio Evropu početkom ovog milenijuma odaje priznanje aktuelnoj generaciji.

„Impresioniran sam dominacijom. Podseća me na vreme kad sam ja bio trener, kad smo u peridu od 1998. do 2002. uzeli tri titule prvaka Evrope. Mogu da se pohvalim kako fudbal živi u eri Real Madrida“, ponosan je Visente del Boske, koji je sedeo na klupi španskog velikana 2000. (titula u Parizu) i 2002. godine (Glazgov), dok je 1998. kad je Predrag Mijatović pogodio za 1:0 protiv Juventusa glavnokomandujući bio Jup Hajnkes.

Del Boske je bio učitelj sadašnjeg strategu Reala, Zinedinu Zidanu, koji je za dve i po godine na klupi kraljevskog kluba osvojio tri Lige šampiona.

„Zidan je trener pred kojim je velika karijera. Postavio je granicu koju će teko u dogledno vreme neko da nadmaši“.

A sad, onaj manje prijatan deo finala. Tačnije, odjeci izjava Kristijana Ronalda i Gereta Bejla kojima su najavili da bi mogli da napuste stadion „Santjago Bernabeu“.

„Kristijanove izjave su bile neprikladne. Izgovorio ih je to vreme u kome su klub i svi igrači morali da uživaju. Ne mogu da shvatim kako mu je plao na pamet da tako nešto kaže u trenutku kad je prigrabio važan trofej“.

Čuveni brka je „potkačio“ i najboljeg igrača Velsa, dvostrukog strelca protiv Liverpula.

„Mogu da razumem njegovu nelagodnost izazvanu neigranjem, međutim, nije baš bio darežljiv prema saigračima koji takođe zaslužuju da igraju, a nema ih na terenu“, ocenio je Visente del Boske.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

fudbal

01.06.2018 12:56

Fudbal je novac,novac je zivot,zivot bez emocija .JA PA JA G7 i CO.

ODGOVORITE