Синиша Мали нови министар

Досадашњи градоначелник Београда Синиша Мали изабран је за новог министра финансија у Влади Србије, након оставке Душана Вујовића.

Србија 29.05.2018 | 21:02
Синиша Мали нови министар
За избор Малог на место министра финансија гласала су 154 народна посланика Скупштине Србије, против је било 30, а уздржаних није било. Мали је потом положио заклетву, након чега је интонирана химна.

"Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије", пише у тексту заклетве. 

Избору Малог присуствовали су чланови Владе Србије, а испред Дома Народне скупштине била је постројена почасна гарда Војске Србије. 

Мали је потом преузео дужност министра од премијерке Србије Ане Брнабић, која је обављала функцију вршиоца дужности министра финансија, саопштила је Влада.

Како је наведено, Мали је преузео дужност министра у складу са законом и процедурама и уз присуство нотара.

Председница Владе је Малом уручила је Извештај о стању у Министарству и упознала га са организацијом у ресору, постављеним циљевима и будућим обавезама.

Ана Брнабић је обављала ту функцију од 16. маја, после оставке претходног министра финансија, Душана Вујовића.

Новоизабрани министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће наставити рад на економским реформама и очувању финансијске дисциплине у Србији.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС

29.05.2018 19:35

Пљачка се наставља! И даље нам офсор компаније из Дубаија постављају министре финанција! Живјела ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС и ВД ХОЛДИНГС,живио Владимир Делић и Кипарски УНИБРОС СТЕЕЛ Лтд!!!

ОДГОВОРИТЕ