Siniša Mali novi ministar

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali izabran je za novog ministra finansija u Vladi Srbije, nakon ostavke Dušana Vujovića.

Srbija 29.05.2018 | 21:02
Siniša Mali novi ministar
Za izbor Malog na mesto ministra finansija glasala su 154 narodna poslanika Skupštine Srbije, protiv je bilo 30, a uzdržanih nije bilo. Mali je potom položio zakletvu, nakon čega je intonirana himna.

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", piše u tekstu zakletve. 

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije, a ispred Doma Narodne skupštine bila je postrojena počasna garda Vojske Srbije. 

Mali je potom preuzeo dužnost ministra od premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je obavljala funkciju vršioca dužnosti ministra finansija, saopštila je Vlada.

Kako je navedeno, Mali je preuzeo dužnost ministra u skladu sa zakonom i procedurama i uz prisustvo notara.

Predsednica Vlade je Malom uručila je Izveštaj o stanju u Ministarstvu i upoznala ga sa organizacijom u resoru, postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Ana Brnabić je obavljala tu funkciju od 16. maja, posle ostavke prethodnog ministra finansija, Dušana Vujovića.

Novoizabrani ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će nastaviti rad na ekonomskim reformama i očuvanju finansijske discipline u Srbiji.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PANAMA CARGO LINES

29.05.2018 19:35

Pljačka se nastavlja! I dalje nam ofsor kompanije iz Dubaija postavljaju ministre financija! Živjela PANAMA CARGO LINES i VD HOLDINGS,živio Vladimir Delić i Kiparski UNIBROS STEEL Ltd!!!

ODGOVORITE