РГ: Башић само до једног сета против Павлашека!

Квитова се спасла преокретом, крај за Азаренку! Петра Квитова избегла је елиминацију на самом старту Ролан Гароса савладавши после преокрета Веронику Сепеде Роиг у три сета са 3:6, 6:1, 7:5.  Мирза Башић је учешће на Ролан Гаросу окончао у првом колу.

Тенис 28.05.2018 | 18:30
РГ: Башић само до једног сета против Павлашека!
Башић је данас одмјерио снаге са Адамом Павлашеком, који је као 185. играч свијета стигао до тријумфа над бх. представником.

Први сет је Башић добио у тај-брејку, али је онда Павлашек везао три сета и дошао до славља. Било је на крају 7:6, 5:7, 2:6, 2:6.

На крају је БиХ остала само на једном представнику на Отвореном првенству Француске, пошто је Дамир Џумхур јуче савладао Дениса Кудлу у првом колу.

Ролан Гарос, 1. коло:

Башић - Павлашек 7:6, 5:7, 2:6, 2:6

Квитова се спасла преокретом, крај за Азаренку! Петра Квитова избегла је елиминацију на самом старту Ролан Гароса савладавши после преокрета Веронику Сепеде Роиг у три сета са 3:6, 6:1, 7:5.

Парагвајка је боља ушла у меч и брејком у осмом гему успела да одузме сервис противници, да би стечену предност потом претворила у вођство у сетовима.

Међутим, Квитова одговара фуриозно у другом делу меча, два пута у низу оставља противницу без сервиса и експресно стиже до изједначења.

О одлучујућем сету видели смо велику борбу, а прва је шансу за кључан брејк имала Петра, али се овога пута Роиг извукла. Ипак, то јој није пошло за руком у самом финишу када се меч ломио, па је Квитова својм сервисима потврдила преокрет и тријумф.

Још једна Чехиња, Катарина Синијакова пласирала се у друго коло и побринула се за највеће изненађење другог дана, пошто је победила Белорускињу Викторију Азаренку са 7:5, 7:5.

Она ће играти против Украјинке Катарине Козлове, која је у недељу избацила браниоца титуле, Летонку Јелену Остапенко са 7:5, 6:3.

Шпанска тенисерка Карла Суарес Наваро пласирала се данас у друго коло Ролан Гароса у Паризу, пошто је победила Ану Коњух из Хрватске после два сета, 6:0, 6:1.

Шпанкиња је победила за 42 минута, а у другом колу играће против победнице меча Гркиње Марије Сакари и Менди Минеле из Луксембурга.

У друго коло прошла је и Наоми Осака из Јапана, победом против Американке Софије Кенин од 6:2, 7:5. Осака ће играти против Казахстанке Зарине Дијас, која је била боља од Пољакиње Магде Линете са 6:3, 6:1.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар