RG: Bašić samo do jednog seta protiv Pavlašeka!

Kvitova se spasla preokretom, kraj za Azarenku! Petra Kvitova izbegla je eliminaciju na samom startu Rolan Garosa savladavši posle preokreta Veroniku Sepede Roig u tri seta sa 3:6, 6:1, 7:5.  Mirza Bašić je učešće na Rolan Garosu okončao u prvom kolu.

Tenis 28.05.2018 | 18:30
RG: Bašić samo do jednog seta protiv Pavlašeka!
Bašić je danas odmjerio snage sa Adamom Pavlašekom, koji je kao 185. igrač svijeta stigao do trijumfa nad bh. predstavnikom.

Prvi set je Bašić dobio u taj-brejku, ali je onda Pavlašek vezao tri seta i došao do slavlja. Bilo je na kraju 7:6, 5:7, 2:6, 2:6.

Na kraju je BiH ostala samo na jednom predstavniku na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je Damir Džumhur juče savladao Denisa Kudlu u prvom kolu.

Rolan Garos, 1. kolo:

Bašić - Pavlašek 7:6, 5:7, 2:6, 2:6

Kvitova se spasla preokretom, kraj za Azarenku! Petra Kvitova izbegla je eliminaciju na samom startu Rolan Garosa savladavši posle preokreta Veroniku Sepede Roig u tri seta sa 3:6, 6:1, 7:5.

Paragvajka je bolja ušla u meč i brejkom u osmom gemu uspela da oduzme servis protivnici, da bi stečenu prednost potom pretvorila u vođstvo u setovima.

Međutim, Kvitova odgovara furiozno u drugom delu meča, dva puta u nizu ostavlja protivnicu bez servisa i ekspresno stiže do izjednačenja.

O odlučujućem setu videli smo veliku borbu, a prva je šansu za ključan brejk imala Petra, ali se ovoga puta Roig izvukla. Ipak, to joj nije pošlo za rukom u samom finišu kada se meč lomio, pa je Kvitova svojm servisima potvrdila preokret i trijumf.

Još jedna Čehinja, Katarina Sinijakova plasirala se u drugo kolo i pobrinula se za najveće iznenađenje drugog dana, pošto je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 7:5, 7:5.

Ona će igrati protiv Ukrajinke Katarine Kozlove, koja je u nedelju izbacila branioca titule, Letonku Jelenu Ostapenko sa 7:5, 6:3.

Španska teniserka Karla Suares Navaro plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila Anu Konjuh iz Hrvatske posle dva seta, 6:0, 6:1.

Špankinja je pobedila za 42 minuta, a u drugom kolu igraće protiv pobednice meča Grkinje Marije Sakari i Mendi Minele iz Luksemburga.

U drugo kolo prošla je i Naomi Osaka iz Japana, pobedom protiv Amerikanke Sofije Kenin od 6:2, 7:5. Osaka će igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas, koja je bila bolja od Poljakinje Magde Linete sa 6:3, 6:1.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar