Ђоковић: И даље сам мало "зарђао" на терену!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић свестан је да је имао осцилације на старту Ролан Гароса, али се нада да ће играти боље како турнир буде одмицао.  Ферер пао, мало познати Шпанац следећи Новаков противник! Хауме Мунар, млади шпански тенисер, биће противник Новака Ђоковића у другом колу Ролан Гароса.

Тенис 28.05.2018 | 18:00
Ђоковић: И даље сам мало "зарђао" на терену!
Ђоковић се пласирао у друго коло турнира у ‘Булоњској шуми’ рутинском победом над Рожериом Дутром да Силвом – 6:3, 6:4, 6:4.

Упркос томе што је релативно лагано славио, у првом и другом сету је морао да надокнађује брејк заостатка.

"И даље сам помало зарђао на терену, морам да поправим неке ствари и доведем их на висок ниво, али тек је почетак турнира. Надам се да ће ниво мог тениса расти како мечеви одмичу", рекао је Ђоковић.

Новак је истакао да га сигурно очекује тежи посао него на неких ранијим издањима Ролан Гароса.

"Много помаже, очигледно. Посебно када су у питању уводне рунде. Нисам високо позиционирани носилац и потенцијални противник у трећој рунди би могао да ми буде неко од јаких носилаца. Играо сам много пута на овом стадиону и, као што сам рекао на терену, осећам се као код куће".

Он је навео да је могао боље да реагује у неким тренуцима дуела са Бразилцем.

"Био сам помало ‘раван’ и опуштен. Можда превише, али тако сам се осећао. Не осећате се увек најбоље на терену, али покушавате да из тога извучете највише", закључио је Ђоковић.

Ферер пао, мало познати Шпанац следећи Новаков противник! Хауме Мунар, млади шпански тенисер, биће противник Новака Ђоковића у другом колу Ролан Гароса.

Мунар је остварио тријумф каријере и после великог преокрета савладао сада већ ветерана Давида Ферера са 3:6, 3:6, 7:6 (7-3), 7:6 (7-4), 7:5.

Момак из Сантањија, који тренутно заузима 155. позицију на АТП листи, у главни жреб је ушао из квалификација и онда направио поприлично изненађење.

Иако Давид већ дуго није на некадашњем нивоу, очекивало се да ипак тријумфује јер му је шљака омиљена подлога.

Био је веома близу јер је имао 2-0 у сетовима, потом је на старту четвртог направио брејк, а у петом водио са 5:3 и сервирао за тријумф.

Међутим, није успео да приведе сусрет крају и Мунар је остварио највећи резултат каријере на Гренд слемовима.

Очекивано, никада до сада није играо са Ђоковићем, који је претходно елиминисао Рожерио Дутра да Силву из Бразила. Њихов меч на програму је у среду и очекује се да опет буде током поподнева.

Ролан Гарос на програму је од 27. маја до 10. јуна, игра се за наградни фонд од 39.197.000 евра, а титулу брани управо Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар