Đoković: I dalje sam malo "zarđao" na terenu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković svestan je da je imao oscilacije na startu Rolan Garosa, ali se nada da će igrati bolje kako turnir bude odmicao.  Ferer pao, malo poznati Španac sledeći Novakov protivnik! Haume Munar, mladi španski teniser, biće protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa.

Tenis 28.05.2018 | 18:00
Đoković: I dalje sam malo "zarđao" na terenu!
Đoković se plasirao u drugo kolo turnira u ‘Bulonjskoj šumi’ rutinskom pobedom nad Rožeriom Dutrom da Silvom – 6:3, 6:4, 6:4.

Uprkos tome što je relativno lagano slavio, u prvom i drugom setu je morao da nadoknađuje brejk zaostatka.

"I dalje sam pomalo zarđao na terenu, moram da popravim neke stvari i dovedem ih na visok nivo, ali tek je početak turnira. Nadam se da će nivo mog tenisa rasti kako mečevi odmiču", rekao je Đoković.

Novak je istakao da ga sigurno očekuje teži posao nego na nekih ranijim izdanjima Rolan Garosa.

"Mnogo pomaže, očigledno. Posebno kada su u pitanju uvodne runde. Nisam visoko pozicionirani nosilac i potencijalni protivnik u trećoj rundi bi mogao da mi bude neko od jakih nosilaca. Igrao sam mnogo puta na ovom stadionu i, kao što sam rekao na terenu, osećam se kao kod kuće".

On je naveo da je mogao bolje da reaguje u nekim trenucima duela sa Brazilcem.

"Bio sam pomalo ‘ravan’ i opušten. Možda previše, ali tako sam se osećao. Ne osećate se uvek najbolje na terenu, ali pokušavate da iz toga izvučete najviše", zaključio je Đoković.

Ferer pao, malo poznati Španac sledeći Novakov protivnik! Haume Munar, mladi španski teniser, biće protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa.

Munar je ostvario trijumf karijere i posle velikog preokreta savladao sada već veterana Davida Ferera sa 3:6, 3:6, 7:6 (7-3), 7:6 (7-4), 7:5.

Momak iz Santanjija, koji trenutno zauzima 155. poziciju na ATP listi, u glavni žreb je ušao iz kvalifikacija i onda napravio poprilično iznenađenje.

Iako David već dugo nije na nekadašnjem nivou, očekivalo se da ipak trijumfuje jer mu je šljaka omiljena podloga.

Bio je veoma blizu jer je imao 2-0 u setovima, potom je na startu četvrtog napravio brejk, a u petom vodio sa 5:3 i servirao za trijumf.

Međutim, nije uspeo da privede susret kraju i Munar je ostvario najveći rezultat karijere na Grend slemovima.

Očekivano, nikada do sada nije igrao sa Đokovićem, koji je prethodno eliminisao Rožerio Dutra da Silvu iz Brazila. Njihov meč na programu je u sredu i očekuje se da opet bude tokom popodneva.

Rolan Garos na programu je od 27. maja do 10. juna, igra se za nagradni fond od 39.197.000 evra, a titulu brani upravo Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar