Дачић: Албанци за подјелу Косова

Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за "Ало" да су му и поједини албански представници говорили да је подјела најбоље рјешење за Косово и Метохију.

Србија 27.05.2018 | 16:00
Дачић: Албанци за подјелу Косова
"Ја и даље, на пример, тврдим да би Албанци, када бисмо сели да разговарамо са њима без њихових ментора, пристали на поделу Косова, јер је то и за њих добро решење. Па мени су то отворено говорили и поједини албански лидери", објаснио је Дачић.

Он каже да су му говорили да је идеја о подјели Косова и за њих прихватљива и најбоље рјешење.

"Морам да признам да је председник Вучић понео доста терета када је реч о тражењу решења за Косово на својим леђима. Знате, није нимало лако причати и убеђивати добар део међународне заједнице да греши и да ревидира ставове. Многи са Запада су искључиви и не желе ништа да прихвате осим испуњења свих захтева Албанаца. То не може. Србима ништа, а Албанцима све. Какви су онда то преговори? То су ултиматуми", критиковао је он.

Дачић је казао да зна да многи мисле да Вучић и он иду на Запад и на разговоре са међународним државницима и званичницима као на весеље.

"А у ствари је много горе. Зар заиста неко може да помисли да нам Запад нуди колаче и мед? Нису то нимало лаке ствари", пренио је он.

Дачић је казао да је доста пута говорио предсједнику Вучићу да уведемо реципроцитет - како они нама, тако и ми њима.

"Али он је тај који доста пута спусти лопту. Што се у многим случајевима показало као исправно. Ипак, ја не могу да дозволим да нас понижава Приштина и многи са Запада", рекао је он.

Упитан да ли је заиста пријетио Британији одговорио је да је Србија мала земља и да никоме не пријети.

"Ја сам само рекао да би било добро да се Лондон, али и многи други присете пријатељства са Србијом. Не мислите ваљда да можемо благонаклоно да гледамо на потезе појединих држава који директно иду ка отимању наше територије?", истакао је Дачић.

Када је ријеч о ставу СПЦ према Косову рекао је да поштује цркву и њен став, али да мора рећи да поред става није видио неко понуђено рјешење.

"Црква и владике нека раде свој посао, али политичари су ти који одлучују. Најлакше је рећи: ''Не дамо Косово''. Али, људи, ко га то даје? Ја? Вучић? Ми се боримо да сачувамо што се сачувати може", поручио је он.

Дачић је рекао да поштује свачији став, и да је он изнио свој, али да никакве друге идеје и приједлоге већ деценијама није чуо.

"Није их чуо ни предсједник Вучић, који је повео унутрашњи дијалог о Косову. Дакле, молим лепо... Понављам, најлакше је критиковати", подвукао је Дачић.

Упитан с којим представником Приштине би Србија најлакше нашла заједнички језик Дачић је казао да не воли што мора са било ким од њих да прича.

"Једноставно, ми смо од народа изабрани да штитимо интересе српског народа, а не да бирамо кога волимо да нам буде с друге стране стола. Тешко је преговарати и са Пацолијем, и са Харадинајем, и са Тачијем. Видели сте да је на мој сваки аргумент у УН Флора Читаку потезала Милошевића. Аман, људи, пустите човека, он је умро, дајте да решавамо проблеме. Ипак, они се држе те своје приче као пијан плота, јер немају ништа друго. Ништа нису испунили од уговореног, али изгледа да им се може, јер их нико не притиска", нагласио је он.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Игор

27.05.2018 14:25

Јој супље прице. Па цовјеце ста увијас све је јасно као дан. Тако је како је а нико неце ниста да прихвати и нема ником напијед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де гоо

27.05.2018 14:36

Ко добро цита ,види ста се спрема Србији.Дациц то увија у фин Папир пред потпис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

27.05.2018 15:46

Косово је изгубљено за сва времена и то је цињеница коју морате прихватити. Не мозе се Косово вратити кад нема наталитета због масовног исељавања и изумирања Срба као народа. Све и да се врати у Србију онда би исто тако у Србији добили и албанску мањину у влади, албански језик, албанску администрацију и јос лаксе сирење албанаца а остатак Србије јер они једноставно имају популацију којом це попунити све празне српске куце и празна српска имања. Албанци имају по 4 дјеце најмање а Срби немају ни по 1 тако да це они бити демографски побједници па на крају захваљујуци томе и војно политицки. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВО РЕШЕЊА ЗА КОСМЕТ!

27.05.2018 17:06

Морам признати да се већим делом слажем са малим Наполеоном, барем када је у питању подела Космета. Дакле, зли амери и британци (намерно малим почетним словом сам написао) су ''створили'' ту квази државицу и наравно неће назад. Зашто? Па, због тога што преко те квази државице перу новац, ''ваљају'' дрогу, сматрају да су одатле отерали Русе и..., а шиптари (намерно мало почетно слово) не смеју да зуцну јер су их ови задужили, а јадници живе у заблуди пошто су убеђени да су сами победили Србију. Ако погледамо тренутно стање, али и евентуално будућа догађања и ако знамо фактичко стање на терену (чије су овце, тај је власник и ливада, и то не само фигуративно доле на Космету), евидентно је да су они новцем зарађеним од продаје дроге, продаје (српских) органа и на друге криминалне начине откупили српска имања и на ''леп'' начин отерали Србе, наравно уз помоћ злих западних ментора и ту се нажалост не може ништа променити. Међутим, имајући све напред наведено у виду, најбоља опција у овом историјском периоду, да не кажем тренутку, би била ПОДЕЛА КОСМЕТА. Још кад бисмо излобирали код ''међзународних мајмуна'' да сем чистих српских средина које би остале у саставу наше лепе и драге нам Србије, да наплатимо и новчану вредност за изгубљену земљу, па од тих средстава да лепо покупујемо имања од несрба у Републици стрпској и ту лепо населимо браћу са Космета и успут ојачамо срспки корпус у Српској, сматрам ад би то било најбезболније решење. ем би наша браћа почела нормално да живе, ем бисмо спречили арапе да купују нашу имовину у Српској и то би био пун погодак. У ствари, једним метком бисмо убили три зеца: шиптаре, њихове менторе, а наше душмане, а арапе бисмо спречили да нас окупирају, шта велиш Дачићу? П.С. Умало да заборавим на наше манастире, а њих бисмо у склопу ових (мучних) преговора требали заштити на начин да добију статус дипломатско конзуларних представништава, а то би спречило шиптаре ''да им прилазе''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

27.05.2018 18:15

Будало једна,Албанци никада никада неће пристати на подјелу Косова,кога ти лажеш и замајаваш када знаш да је Косово завршена прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКАД НЕ РЕЦИ НИКАД!

27.05.2018 18:49

МЕЂЕДЕ, ШТО СЕ ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉАШ?! ШТО КАЖЕШ ДА СИ ИЗ БАЊАЛУКЕ, КАД СИ ИЗ ШУМЕ??

Name

С КИМ ЈА ПОЛЕМИШЕМ?!

27.05.2018 18:56

И МЕЂЕДЕ, ГДЕ ПРОЧИТА ДА ПРЕДЛАЖЕМ ДА СЕ ДОГОВОРИМО СА ШИПЦИМА? ОЧИГЛЕДНО СИ НЕПИСМЕН. МОГАО СИ БАРЕМ ИЗМЕЂУ РЕДОВА ДА ВИДИШ ДА ЈА ПРЕДЛАЖЕМ ТЗВ. ЛОБИРАЊЕ. АЛИ НЕ ВРЕДИ С ТОБОМ...

Name

ЗБОГОМ ''АНАЛИТИЧАРУ''!

27.05.2018 18:58

И НИЈЕ КОСОВО, НЕГО КОСОВО И МЕТОХИЈА, ИЛИ СКРАЋЕНО КОСМЕТ. ПО ТОМЕ ВИДИМ КО СИ И ШТА СИ.

Name

Иди бре бестрага

28.05.2018 05:21

Не вриједи коментарисати. Ни једног коментара не завређује. Ако ћемо право, и лоше пјева. И он и Додик.

ОДГОВОРИТЕ