Тил: Бијељина има велики потенцијал

Бијељина је временом доказала да је спремна за развој у смјеру европских стандарда, поручено је након састанка чланова Управе града и замјеника амбасадора Аустрије у БиХ Волфганга Тила. Тил је нагласио да Бијељина има потенцијал, те да уз помоћ пријатеља из иностранства мозе постати модерна европска средина.

Република Српска 26.05.2018 | 22:36
Тил: Бијељина има велики потенцијал
Посебни капацитети Бијељине огледају се у области пољопривреде и туризма и развој би требало да иде у том правцу, поручила је делегација амбасаде Аустрије у БиХ. Посебна пажња посвећена је еколошком развоју и начину гријања.

“Бијељина је добро позиционирана и веома је интересантан град у БиХ. Разговарали смо о напорима да се створе еколошки освјештени пројекти као и о промјенама у систему гријања града. Постоје експертизе у аустријским градовима које би могле да користе у том смислу. Рецимо, у Бечу се струјни потенцијал добија из отпадних материјала”, рекао је замјеник амбасадора Аустрије у БиХ Волфганг Тил.

Уз искуства аустријских пријатеља Бијељина је на сигурном путу развоја по моделу европских пријестоница, поручили су из градске управе.

“Представили смо потенцијале града. Разговарали о будућим облицима сарадње. Свакако, хвала на препоруци да ће и комора Аустрије узети у разматрање да нам помогне у свим нашим пројектима”, рекао је шеф Кабинета градоначелника Бијељине, Миле Пејчић.

На скорашњем састанку Трговинског одјељење Амбасаде Аустрије у БиХ са Одјељење за привреду Градске управе Бијељине констатовано је да је Аустрија значајан инвеститор у привреду БиХ и да је преко 200 аустријских компанија инвестирало у БиХ.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аустроугарска

26.05.2018 20:55

Ако се Срби уклопе у Аутрогарску онда има.Гарант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томбак Махала

27.05.2018 08:25

Дошао да каже Мићку гдје има јевтиних станова у Аустрији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

27.05.2018 10:53

Јел био кајсија на састанку да му покаже неку рибицу у некој ријеци...