Til: Bijeljina ima veliki potencijal

Bijeljina je vremenom dokazala da je spremna za razvoj u smjeru evropskih standarda, poručeno je nakon sastanka članova Uprave grada i zamjenika ambasadora Austrije u BiH Volfganga Tila. Til je naglasio da Bijeljina ima potencijal, te da uz pomoć prijatelja iz inostranstva moze postati moderna evropska sredina.

Republika Srpska 26.05.2018 | 22:36
Til: Bijeljina ima veliki potencijal
Posebni kapaciteti Bijeljine ogledaju se u oblasti poljoprivrede i turizma i razvoj bi trebalo da ide u tom pravcu, poručila je delegacija ambasade Austrije u BiH. Posebna pažnja posvećena je ekološkom razvoju i načinu grijanja.

“Bijeljina je dobro pozicionirana i veoma je interesantan grad u BiH. Razgovarali smo o naporima da se stvore ekološki osvješteni projekti kao i o promjenama u sistemu grijanja grada. Postoje ekspertize u austrijskim gradovima koje bi mogle da koriste u tom smislu. Recimo, u Beču se strujni potencijal dobija iz otpadnih materijala”, rekao je zamjenik ambasadora Austrije u BiH Volfgang Til.

Uz iskustva austrijskih prijatelja Bijeljina je na sigurnom putu razvoja po modelu evropskih prijestonica, poručili su iz gradske uprave.

“Predstavili smo potencijale grada. Razgovarali o budućim oblicima saradnje. Svakako, hvala na preporuci da će i komora Austrije uzeti u razmatranje da nam pomogne u svim našim projektima”, rekao je šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, Mile Pejčić.

Na skorašnjem sastanku Trgovinskog odjeljenje Ambasade Austrije u BiH sa Odjeljenje za privredu Gradske uprave Bijeljine konstatovano je da je Austrija značajan investitor u privredu BiH i da je preko 200 austrijskih kompanija investiralo u BiH.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Austrougarska

26.05.2018 20:55

Ako se Srbi uklope u Autrogarsku onda ima.Garant.

ODGOVORITE
Name

Tombak Mahala

27.05.2018 08:25

Došao da kaže Mićku gdje ima jevtinih stanova u Austriji.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

27.05.2018 10:53

Jel bio kajsija na sastanku da mu pokaže neku ribicu u nekoj rijeci...