Ердоган поново критикује Европу

Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган критиковао је европске земље које су забраниле окупљања АК Партије, а истовремено дозволиле опозицији да држе митинге по европским трговима.

Свијет 26.05.2018 | 18:25
Ердоган поново критикује Европу
Ердоган је рекао како је БиХ довољно показала Европи.

Ердоган се обратио окупљеним грађанима на градском тргу у источном турском граду Ерзуруму, а том приликом се осврнуо на актуелна дешавања.

"Земље које дозвољавају терористима ПКК, YПГ, ПYД, ХДП да одржавају митинге по трговима Европе, не дозвољавају то АК Партији, затварају дворане. Жељели то или не, Босна и Херцеговина вам је довољно показала. Тренутно смо у Ерзуруму, то вам је довољно", поручио је Ердоган.

Подсјетивши како Турска 24. јуна иде на парламентарне и предсједничке изборе, Ердоган је казао да је сада вријеме за јединство, вријеме за Турску.

Додао је да поједини каматни лобији покушавају вршити притисак на Турску, те поручио како ће такви напори бити узалудни.

Ердоган се осврнуо и на успјешну борбу Турске против тероризма, те је истакао како се нико не треба играти с Турском, у противном ће попут терориста морати тражити рупу за скривање.

"Познато је шта смо урадили терористичким организацијама. Нека се нико не игра с нама. Они који се буду с нама играли, као и терористи ПКК, ПYД, ИСИС, ФЕТО, сви ће морати тражити рупу да се сакрију", рекао је Ердоган.

Додао је такође како је у сиријском граду Африну до данас неутралисано 4.475, у сјеверном Ираку је 414, а унутар граница Турске 398 терориста.

Извор: Анадолија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Игре без граница

26.05.2018 16:31

Ердоган се замјерио нату и запад це све уцинити како би га склонио са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

26.05.2018 20:19

Свакако да се супроставио НАТОу кои му је хтео настимати сукоб са Русион. Среца па су Путин и Ердоган сконтали пре него је запад увукао ескалацију. А морас и знати да Турска није земља са којом се мозе поигравати. То јесте све светске империје није бас лако цак и немогуце их је дестабилизовати без опасних последица за цитав свет.

Name

Игре без граница

27.05.2018 06:18

Турску су дотле дестабилизовали да Ердоган мозе само захвалити Путину сто је зив. Путин је показао да је неко ко све види изна. Запад трази послусне као сто су све бивсе Југословенеке републике осим Србије . Ердоган је искакао из Нато концепта и ту су настали проблеми. Кад си у натоу немас права на своју политику. Твоје је само да слусас

Name

еее

26.05.2018 16:49

Мој султане и теби је крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2018 17:30

Ма немој.

Name

дзоо

26.05.2018 17:35

Господин има м....да свака цаст они су сила.Свету је мука Турци недугују висе ником.Турцима дузан ммф .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ердоган

27.05.2018 07:42

Победјује на изборима. Европљани - Запад спрема његову ликвидацију. Следеци рат Турска против Грцке и крецемо полако према Балкану !!! То спрема Америка и савезници. Како це Руси да реагују на ово све ?

ОДГОВОРИТЕ