Erdogan ponovo kritikuje Evropu

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je evropske zemlje koje su zabranile okupljanja AK Partije, a istovremeno dozvolile opoziciji da drže mitinge po evropskim trgovima.

Svijet 26.05.2018 | 18:25
Erdogan ponovo kritikuje Evropu
Erdogan je rekao kako je BiH dovoljno pokazala Evropi.

Erdogan se obratio okupljenim građanima na gradskom trgu u istočnom turskom gradu Erzurumu, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

"Zemlje koje dozvoljavaju teroristima PKK, YPG, PYD, HDP da održavaju mitinge po trgovima Evrope, ne dozvoljavaju to AK Partiji, zatvaraju dvorane. Željeli to ili ne, Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala. Trenutno smo u Erzurumu, to vam je dovoljno", poručio je Erdogan.

Podsjetivši kako Turska 24. juna ide na parlamentarne i predsjedničke izbore, Erdogan je kazao da je sada vrijeme za jedinstvo, vrijeme za Tursku.

Dodao je da pojedini kamatni lobiji pokušavaju vršiti pritisak na Tursku, te poručio kako će takvi napori biti uzaludni.

Erdogan se osvrnuo i na uspješnu borbu Turske protiv terorizma, te je istakao kako se niko ne treba igrati s Turskom, u protivnom će poput terorista morati tražiti rupu za skrivanje.

"Poznato je šta smo uradili terorističkim organizacijama. Neka se niko ne igra s nama. Oni koji se budu s nama igrali, kao i teroristi PKK, PYD, ISIS, FETO, svi će morati tražiti rupu da se sakriju", rekao je Erdogan.

Dodao je takođe kako je u sirijskom gradu Afrinu do danas neutralisano 4.475, u sjevernom Iraku je 414, a unutar granica Turske 398 terorista.

Izvor: Anadolija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Igre bez granica

26.05.2018 16:31

Erdogan se zamjerio natu i zapad ce sve uciniti kako bi ga sklonio sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

Trn

26.05.2018 20:19

Svakako da se suprostavio NATOu koi mu je hteo nastimati sukob sa Rusion. Sreca pa su Putin i Erdogan skontali pre nego je zapad uvukao eskalaciju. A moras i znati da Turska nije zemlja sa kojom se moze poigravati. To jeste sve svetske imperije nije bas lako cak i nemoguce ih je destabilizovati bez opasnih posledica za citav svet.

Name

Igre bez granica

27.05.2018 06:18

Tursku su dotle destabilizovali da Erdogan moze samo zahvaliti Putinu sto je ziv. Putin je pokazao da je neko ko sve vidi izna. Zapad trazi poslusne kao sto su sve bivse Jugosloveneke republike osim Srbije . Erdogan je iskakao iz Nato koncepta i tu su nastali problemi. Kad si u natou nemas prava na svoju politiku. Tvoje je samo da slusas

Name

eee

26.05.2018 16:49

Moj sultane i tebi je kraj.

ODGOVORITE
Name

Re

26.05.2018 17:30

Ma nemoj.

Name

dzoo

26.05.2018 17:35

Gospodin ima m....da svaka cast oni su sila.Svetu je muka Turci neduguju vise nikom.Turcima duzan mmf .

ODGOVORITE
Name

Erdogan

27.05.2018 07:42

Pobedjuje na izborima. Evropljani - Zapad sprema njegovu likvidaciju. Sledeci rat Turska protiv Grcke i krecemo polako prema Balkanu !!! To sprema Amerika i saveznici. Kako ce Rusi da reaguju na ovo sve ?

ODGOVORITE