Лопаре: Акција даривања крви

Удружење грађана „Мајевички волонтер“ из Лопара данас је организовао акцију добровољног даривања крви у Центру за културу ове општине у  којој је прикупљено 50 доза ове драгоцјене течности.

Република Српска 26.05.2018 | 15:02
Лопаре: Акција даривања крви
Директор Дома здравља Желимир Нешковић је као предсједник Удружења грађана "Мајевички волонтер",  захвалио свим учесницима за подршку хуманој акцији.

„Као организатори данашње акције веома смо задовољни  одзивом грађана, крв која је данас прикупљена  помоћи ће онима којима је то најпотребније“, рекао је Нешковић новинарима.



Он је непоменуо да је данашњу акцију подржало и Удружење грађана „Мајевички акцијаши“, Дом здравља Лопаре и општина Лопаре.  

Међу добровољним даваоцима крви био је и начелник ове мајевичке општине  Радо Савић.

"Општина Лопаре подржава све хуманитарне активности, а посебно је задовољство оваква акција, јер даривањем крви дајемо допринос спашавању живота", рекао је Савић.

Љекар Завода за трансфузију у Бијељини Драгана Буквић оцијенила је данашњу акцију у Лопарама успјешном и поручила да свака прикупљена доза крви представља непроцјењиво благо за пацијенте којима је потребна.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РС

26.05.2018 13:22

Браво хумани људи са Мајевице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопаре

26.05.2018 13:45

Мајевичани и јесу најбољи. То се свакодневно види!

ОДГОВОРИТЕ