Lopare: Akcija darivanja krvi

Udruženje građana „Majevički volonter“ iz Lopara danas je organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Centru za kulturu ove opštine u  kojoj je prikupljeno 50 doza ove dragocjene tečnosti.

Republika Srpska 26.05.2018 | 15:02
Lopare: Akcija darivanja krvi
Direktor Doma zdravlja Želimir Nešković je kao predsjednik Udruženja građana "Majevički volonter",  zahvalio svim učesnicima za podršku humanoj akciji.

„Kao organizatori današnje akcije veoma smo zadovoljni  odzivom građana, krv koja je danas prikupljena  pomoći će onima kojima je to najpotrebnije“, rekao je Nešković novinarima.



On je nepomenuo da je današnju akciju podržalo i Udruženje građana „Majevički akcijaši“, Dom zdravlja Lopare i opština Lopare.  

Među dobrovoljnim davaocima krvi bio je i načelnik ove majevičke opštine  Rado Savić.

"Opština Lopare podržava sve humanitarne aktivnosti, a posebno je zadovoljstvo ovakva akcija, jer darivanjem krvi dajemo doprinos spašavanju života", rekao je Savić.

Ljekar Zavoda za transfuziju u Bijeljini Dragana Bukvić ocijenila je današnju akciju u Loparama uspješnom i poručila da svaka prikupljena doza krvi predstavlja neprocjenjivo blago za pacijente kojima je potrebna.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

RS

26.05.2018 13:22

Bravo humani ljudi sa Majevice!

ODGOVORITE
Name

Lopare

26.05.2018 13:45

Majevičani i jesu najbolji. To se svakodnevno vidi!

ODGOVORITE