Шаћири провоцира пред меч са Србијом!

Момак рођен у Србији, Швајцарац албанског порекла, фотографисао копачке у којима ће играти на Светском првенству. Многи у Србији овај гест сматрају провокацијом.

Фудбал 25.05.2018 | 21:00
Шаћири провоцира пред меч са Србијом!
Србија ће на Светском првенству у Русији играти против Швајцарске у другом колу Групе Е. Дуел "орлова" и "сајџија", заказан за 22. јун у Калињинграду, сматра се и утакмицом високог ризика, пре свега због великог броја Албанаца који наступају за Швајцарску.

У Србији чак ову алпску репрезентацију називају и "Албанија 2". Међу бројним Албанцима су и двојица момака рођених у Србији, на територији Косова и Метохије, док су се родитељи Гранита Џаке из Куршумлије преселили у Базел, где се родио данашњи ас Арсенала. Ђердан Шаћири је из Гњилана, а Валон Бехрами из Косовске Митровице.

Нажалост, Ђердан Шаћири планира да наступ на Мундијалу искористи и у политичке сврхе, а идеја му је да на утакмицама, пре свега против "орлова" наступи у копачкама, на којима су извезене заставе Швајцарске и такозване "Републике Косово".

Фудбалер Стоука фотографисао је део своје опреме и истакао је на Инстаграму. Овај снимак изазвао је реакције навијача све три стране - српске, албанске и швајцарске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар