Šaćiri provocira pred meč sa Srbijom!

Momak rođen u Srbiji, Švajcarac albanskog porekla, fotografisao kopačke u kojima će igrati na Svetskom prvenstvu. Mnogi u Srbiji ovaj gest smatraju provokacijom.

Fudbal 25.05.2018 | 21:00
Šaćiri provocira pred meč sa Srbijom!
Srbija će na Svetskom prvenstvu u Rusiji igrati protiv Švajcarske u drugom kolu Grupe E. Duel "orlova" i "sajdžija", zakazan za 22. jun u Kalinjingradu, smatra se i utakmicom visokog rizika, pre svega zbog velikog broja Albanaca koji nastupaju za Švajcarsku.

U Srbiji čak ovu alpsku reprezentaciju nazivaju i "Albanija 2". Među brojnim Albancima su i dvojica momaka rođenih u Srbiji, na teritoriji Kosova i Metohije, dok su se roditelji Granita Džake iz Kuršumlije preselili u Bazel, gde se rodio današnji as Arsenala. Đerdan Šaćiri je iz Gnjilana, a Valon Behrami iz Kosovske Mitrovice.

Nažalost, Đerdan Šaćiri planira da nastup na Mundijalu iskoristi i u političke svrhe, a ideja mu je da na utakmicama, pre svega protiv "orlova" nastupi u kopačkama, na kojima su izvezene zastave Švajcarske i takozvane "Republike Kosovo".

Fudbaler Stouka fotografisao je deo svoje opreme i istakao je na Instagramu. Ovaj snimak izazvao je reakcije navijača sve tri strane - srpske, albanske i švajcarske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar