Ферари избацују из шампионата Формуле 1?!

Ривали сумњају да Фераријеви мотори имају исувише снаге!

Остали спортови 26.05.2018 | 08:30
Ферари избацују из шампионата Формуле 1?!
Екипа Ферарија би могла бити избачена из овогодишњег шампионата Формуле 1 ако истрага покаже да су Италијани варали, пише британски Дејли Мејл.

Власници Формуле 1 су потврдили у четвртак увече да је ФИА, која управља овим мотоспортом, инсталирала уређај који ће пратити рад Фераријевог батеријског система, за који ривали сумњају да испоручује исувише снаге у систем возила.

"Ферари је тренутно под истрагом и један додатни уређај прати њихов систем са повраћај енергије (ЕРС). ФИА ће пратити рад система и неће изаћи са било каквим оценама пре анализе добијених података", изјавили су званичници Формуле 1.

Овај систем је нарочито битан у квалификацијама, а посебно у Монаку, где се овог викенда вози трка. Пол позиција на Великој награди Монака има нарочиту тежину.

Очекује се и реакција председник ФИА Жана Тода који је бивши директор италијанског тима.

Председник Мерцедесовог Ф1 тима, легендарни Ники Лауда је изјавио како очекује да ФИА званично реагује до недеље како ова "сива зона не би остала сива".

Ферари је незванично негирао да постоје икакви проблеми, а њихов портпарол није хтео да коментарише спекулације.

Први возач Ферарија, Себастиан Фетел такође верује својој екипи и сигуран је да је на његовом аутомобила све легално.

"Гласине увек постоје а овог пута смо ми у њима. ФИА има задатак да се брине о свима нама и ми верујемо да ће тако бити и сад", изјавио је Фетел.

Ако се докаже да је Ферари варао, могуће је да ће изгубити поене, добити казну, па чак бити избачен из шампионата. Један неименовани извор, близак свету Формуле 1, рекао је како би ову последњу опцију требало применити у случају да се покаже да је све ово урађено с намером.

"Време је да ФИА покаже снагу", рекао је тај господин.

Сумње у регуларност Фераријевих болида су се јавиле након што је Фетел на почетку сезоне освојио за редом три пол позиције, а којих је она у Кини била посебно импресивна. Тада је он био бољи од других ривала за пола секунде.

Међутим, Немац је на јучерашњем тренингу постигао тек треће најбоље време. Био је за пола секунде спорији од најбржег, Данијела Рикарда из Ред Була.

Погледајте најзанимљивије тренутке у Монаку по избору званичног YоуТубе канала Формуле 1 - из перспективе возача:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар