Ривали траже помиловање за Герера!

Хоће ли их ФИФА послушати?

Фудбал 24.05.2018 | 12:00
Ривали траже помиловање за Герера!
Капитени фудбалских репрезентација Аустралије, Данске и Француске затражили су од Међународне фудбалске федерације (ФИФА) да укине супензију капитену Перуа, Паолу Гереру, како би предводио екипу на предстојећем Светском првенству у Русији.

Гереро је у октобру био позитиван на кокаин, а рекао је да је ту забрањену супстанцу унео у чају, после чега је суспендован на 14 месеци.

У писму које су потписали Миле Јединак (Аустралија), Симон Кјаер (Данска) и Уго Љорис (Француска), тражи се да ФИФА буде саосећајна и донесе "праведно и исправно решење", преноси ББЦ.

Иначе, поменути фудбалери су капитени репрезентација које ће на Мундијалу играти у групи са Перуом. Та селекција пласирала се на Светско првенство први пут после 36 година, па је јасно како се 34-годишњи Гереро тренутно осећа.

Он је био позитиван на кокаин на тестирању после утакмице у квалификацијама против Аргентине, 6. октобра, а првобитно је суспендован на 12 месеци. Жалбена комисија ФИФА је потом преполовила суспензију, али се после тога Светска анти-допинг агенција жалила Суду за спортску арбитражу, који је повећао казну на 14 месеци.

Перу је у двомечу баража у новембру победио Нови Зеланд и пласирао се на Светско првенство први пут од 1982. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар