Rivali traže pomilovanje za Gerera!

Hoće li ih FIFA poslušati?

Fudbal 24.05.2018 | 12:00
Rivali traže pomilovanje za Gerera!
Kapiteni fudbalskih reprezentacija Australije, Danske i Francuske zatražili su od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da ukine supenziju kapitenu Perua, Paolu Gereru, kako bi predvodio ekipu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Gerero je u oktobru bio pozitivan na kokain, a rekao je da je tu zabranjenu supstancu uneo u čaju, posle čega je suspendovan na 14 meseci.

U pismu koje su potpisali Mile Jedinak (Australija), Simon Kjaer (Danska) i Ugo Ljoris (Francuska), traži se da FIFA bude saosećajna i donese "pravedno i ispravno rešenje", prenosi BBC.

Inače, pomenuti fudbaleri su kapiteni reprezentacija koje će na Mundijalu igrati u grupi sa Peruom. Ta selekcija plasirala se na Svetsko prvenstvo prvi put posle 36 godina, pa je jasno kako se 34-godišnji Gerero trenutno oseća.

On je bio pozitivan na kokain na testiranju posle utakmice u kvalifikacijama protiv Argentine, 6. oktobra, a prvobitno je suspendovan na 12 meseci. Žalbena komisija FIFA je potom prepolovila suspenziju, ali se posle toga Svetska anti-doping agencija žalila Sudu za sportsku arbitražu, koji je povećao kaznu na 14 meseci.

Peru je u dvomeču baraža u novembru pobedio Novi Zeland i plasirao se na Svetsko prvenstvo prvi put od 1982. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar