Мицић: Може и без великог буџета, Хајнсу на част!

"Играли смо заиста леп меч, морамо нешто да научимо из овога. . . ", поручује Василије Мицић након освојеног трећег места са Жалгирисом на фајнал фору Евролиге.

Кошарка 21.05.2018 | 08:45
Мицић: Може и без великог буџета, Хајнсу на част!
Екипа ЦСКА вратила се "из мртвих", али је ипак Жалгирис добио меч за треће место - 79:77, након што је Михаил Кулагин са осам метара промашио шут за победу.

Василије Мицић је уз капитена Јанкунаса био најбољи стрелац (15 поена) и најкориснији играч у утакмици коју, после пораза у полуфиналу завршног турнира, мало ко воли да игра.

"На крају се десило нешто што нисмо очекивали после првих 35 минута. Очигледно нам фали искуство да овакве утакмице финиширамо како треба, али некад је и слађе победити овако. ЦСКА није био у најбољем расположењу, али је показао да има квалитет да се врати и из 'минус 20'. Срећни смо због победе", рекао је Мицић и осврнуо се на Фајнал фор из личног угла.

"Значи ми што сам против ЦСКА одиграо боље него против Фенербахчеа, мада могу боље и од овога. Велика је ствар стећи искуство првог Фајнал фора и сваки минут на терену ми је много значио. Такве тренутке воли сваки кошаркаш, па и ја".

Сезона је за њега почела сребром на Еуробаскету, а треће место у Евролиги је такође огроман успех. Многи нису веровали да популарни Васа може да игра значајну улогу у тако успешним тимовима.

"Мени је још прошла сезона у Турској показала шта све поседујем као играч. Свако има право на своје мишљење и на коментаре. Ја сам дечко који воли да ради и тренира, знам из каквих ствари сам се све вратио. Једноставно, моја каријера, моја ствар".

Шта ће даље бити са Жалгирисом, да ли после великог успеха следи "распродаја"?

"Пангос треба да оде. Имао је изванредну сезону и његови апетити су сигурно велики. Не знам шта ће бити са тренером (Јасикевичијусом), јер је и он направио велике ствари, али мислим да клуб има визију. Доста се прича у Литванији да ће након ове сезоне побољшати неке ствари које су потребне да би се оформио још јачи тим. Ова сезона је била показатељ да и без највећег буџета може да се оствари велики резултат. Био сам део тога и стварно сам поносан".

Сезону је завршио с просеком од 7,7 поена по мечу уз 2,2 скока и 4,2 асистенције. Где би 2018/19 могао да игра Василије Мицић?

"Никад не преговарам док траје сезона, само сам се једном опекао на тај начин и више не. Волим да се фокусирам на следећу утакмицу и ове године је заиста било тако. Ниједна утакмица осим наредне се није ни гледала ни припремала и мислим да је то био један од разлога што смо играли овако добро".

Шта је тренер Шарунас Јасикевичијус тражио од играча пред овај меч?

"Ривалство између нас и ЦСКА је велико. Увек када играмо против њих - акценат је на томе да је то велико ривалство, да играмо максимално, а најважније за нас јесте да смо дошли да украдемо што више искуства и да сваки од нас научи што је више могуће", рекао је он.

Какав је утисак после две одигране утакмице, да ли сте могли да направите чудо и да освојите Фајнал фор?

"Мислим да јесмо. То смо показивали целе сезоне, побеђујући најјаче екипе. Ни овај Фајнал фор није био тако лош. Дефинитивно је фалило искуства, да у полуфиналу не дозволимо онолико изгубљених лопти, или да нам Диксон да 19 поена за 12 минута. И поред свега тога смо били на два-три поена заостатка, борили се, али није било довољно. Фенербахчеу желим да освоји титулу", поручио је за крај репрезентативац Србије.

"Утакмица је била до краја неизвесна, највише нашом заслугом - и нашим грешкама! Током читаве сезоне ми контролишемо меч и имамо мало проблема на крају, попушта нам концентрација на крају меча, а сада је ту наравно био и њихов квалитет. Играли смо заиста леп меч, морамо нешто да научимо из овога, а то ће надам се бити да играмо паметније", рекао је Мицић после меча за "Спорт Клуб".

ХАЈНСУ НА ДУШУ

"Хајнс у том моменту није препознао о чему се ради. Хтео је да заштити своју екипу и то је његово право. Ми се знамо чак и приватно, није ми се свидео тај гест, али то је све у жару борбе и иде њему на душу... Мислио је да ја нешто провоцирам његове саиграче, а заправо је мене Родригез пре тога намерно ударио у стомак. Било па прошло".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар