Мото ГП: Маркес најбржи и у трци за ВН Француске!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес победио је у трци Мото ГП шампионата за Велику награду Француске у Ле Ману и увећао предност у генералном пласману.

Остали спортови 20.05.2018 | 23:29
Мото ГП: Маркес најбржи и у трци за ВН Француске!
Актуелни светски шампион преузео је вођство 18 кругова пре краја и остварио трећу узастопну победу у шампионату, а 64. у каријери. Он је победио резултатом 41 минут, 49,773 секунде. То је била друга победа Маркеса у Ле Ману, после тријумфа 2014.

Друго место заузео је возач Дукатија Данило Петручи са заостатком од 2,310 секунде, а трећи је био Валентино Роси из Јамахе са 5,350 секунди заостатка. Роси је стартовао са деветог места, али се на подијум попео, поред добре вожње, и захваљујући грешкама осталих возача и излетања са стазе. 

Возач Дукатија Џек Милер заузео је четврто место, пети је био Дани Педроса из Хонде, а шести Хорхе Лоренцо из Дукатија. Четвороструки светски првак Маркес је увећао предност на 36 поена у генералном пласману над Мавериком Вињалесом из Јамахе, који је данас заузео седмо место. 

Домаћи возач Жоан Зарко из Јамахе је трећи у генералном пласману. Он је стартовао са пол позиције, али је у осмом кругу излетео са стазе. 

Трку нису завршили ни Скот Рединг, Тито Рабат, Андреа Довициозо, Алваро Баутиста и Андреа Јаноне. 

Наредна трка у шампионату вози се 3. јуна за Велику награду Италије у Муђелу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар