“Супер Марио” се вратио међу “Азуре”!

Нападач Нице Марио Балотели вратио се у репрезентацију Италије послије скоро четири године.  Марио Балотели после четири године! Петорица дебитаната, Манчини бројао до 30! Кад погледате та имена можда је и јасно што их неће бити на Мундијалу.

Фудбал 20.05.2018 | 12:15
“Супер Марио” се вратио међу “Азуре”!
“Злочести момак” италијанског фудбала поново је у репрезентацији Италије.

Марио Балотели од доласка у Ницу прије двије године игра на врхунском нивоу, а његове партије и 33 гола у двије сезоне нису промакле ни Роберту Манћинију.

Нови селектор Италије одмах по преузимању дужности најавио је да ће разговарати са Балотелијем о евентуалном повратку у репрезентацију, а већ за прво окупљање "азура", то се и десило.

Манћини је саопштио списак играча за пријатељске мечеве са Уједињеним Арапским Емиратима (28. мај), Француском (1. Јуни)  и Холандијом  (4. јуни) и на њему се нашао нападач са којим је сарађивао у Интеру и Манчестер ситију.

Балотелију ће ово бити први наступ за репрезентацију Италије послије Свјетског првенства 2014. у Бразилу. У међувремену италијански нападач је “лутао” између Милана и Ливерпула, да би се коначно скрасио у Ници и заиграо на врхунском нивоу.

Манћини се нада да би Балотели поново могао да заблиста и у националној селекцији.

“Волио бих да гавидим онаквог као на Еуру 2012 код Пранделија. Желим Италију вратим на врх Европе и свијета”, рекао је Манћини.

Осим Балотелија, на списку репрезентације италије нашло се још неколико нових имена, а то су Емерсон Палмиери Дос Сантос (Челси) , Даниеле Базели (Торино), Роландо Мандрагора (Кротоне, Јувентус)  и Доменико Берарди (Сасуоло) чиме је практично најавио и смјену генерација.

Вратио се! Биле су му потребне скоро четири године и двојица селектора, али Марио Балотели је дочекао позив у државни тим Италије. Нови стратег Азура Роберто Манчини показао је да изузетно цени нападача Нице, па га је уврстио на свој први списак, уочи контролних утакмица са Уједињеним Арапским Емиратима (28. маја у Сент Галену), Француском (1. јун у Ници) и Холандијом (4. јуна у Торину).

Балотели није био у плановима Антонија Контеа и Ђампјера Вентуре, међутим, иза себе има две врло добре сезоне у Ници. Осим тога, има човека који му верује, пошто је са Манчинијем сарађивао и у Интеру и у Манчестер Ситију и сад је време да му се на том поверењу одужи. Балотели ће играти за Азуре први пут после Мундијала у Бразилу 2014. кад је на клупи седео Чезаре Прандели.

На Манчинијевом списку нашло се чак 30 фудбалера. Дебитантске позиве добили су: леви бек Челсија Емерсон Палмиери, Торинов везиста Данијеле Басели, дефанзивац Аталанте Матија Калдара, Сасуолов нападач Доменико Берарди и као потенцијално највеће изненађење центрлани везни Кротонеа Роландо Мандрагора.

Кад погледате та имена можда постаје јасно зашто Италијана неће бити овог лета на Првенству света.

Списак репрезентације Италије:

Голмани: Ђанлуиђи Донарума, Матиа Перин, Салваторе Сиригу

Одбрана: Леонардо Бонући, Марија Калдара, Доменико Кришито, Данило Д’Амброзио, Матија Де Шиљо, Емерспн Палмиери Дос Сантос, Аласио Ромањоли. Данијеле Ругани, Давиде Запакоста,

Везни ред:  Данијеле Базели, Ђакомо Бонавентура, Брајан Кристанте, Алесандро Флоренци, Жоржињо, Роландо Мандрагора, Клаудио Маркизио, Лоренцо Пелегрини

Напад: Марио Баотели, Андреа Белоти, Доменико Берарди, Федерико Бернардески, Федерико Кјеза, Ћиро Имобиле, Лоренцо Инсиње, Матео Политано, симоне Верди, Симоне Заза.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар