“Super Mario” se vratio među “Azure”!

Napadač Nice Mario Baloteli vratio se u reprezentaciju Italije poslije skoro četiri godine.  Mario Baloteli posle četiri godine! Petorica debitanata, Mančini brojao do 30! Kad pogledate ta imena možda je i jasno što ih neće biti na Mundijalu.

Fudbal 20.05.2018 | 12:15
“Super Mario” se vratio među “Azure”!
“Zločesti momak” italijanskog fudbala ponovo je u reprezentaciji Italije.

Mario Baloteli od dolaska u Nicu prije dvije godine igra na vrhunskom nivou, a njegove partije i 33 gola u dvije sezone nisu promakle ni Robertu Manćiniju.

Novi selektor Italije odmah po preuzimanju dužnosti najavio je da će razgovarati sa Balotelijem o eventualnom povratku u reprezentaciju, a već za prvo okupljanje "azura", to se i desilo.

Manćini je saopštio spisak igrača za prijateljske mečeve sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (28. maj), Francuskom (1. Juni)  i Holandijom  (4. juni) i na njemu se našao napadač sa kojim je sarađivao u Interu i Mančester sitiju.

Baloteliju će ovo biti prvi nastup za reprezentaciju Italije poslije Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu. U međuvremenu italijanski napadač je “lutao” između Milana i Liverpula, da bi se konačno skrasio u Nici i zaigrao na vrhunskom nivou.

Manćini se nada da bi Baloteli ponovo mogao da zablista i u nacionalnoj selekciji.

“Volio bih da gavidim onakvog kao na Euru 2012 kod Prandelija. Želim Italiju vratim na vrh Evrope i svijeta”, rekao je Manćini.

Osim Balotelija, na spisku reprezentacije italije našlo se još nekoliko novih imena, a to su Emerson Palmieri Dos Santos (Čelsi) , Daniele Bazeli (Torino), Rolando Mandragora (Krotone, Juventus)  i Domeniko Berardi (Sasuolo) čime je praktično najavio i smjenu generacija.

Vratio se! Bile su mu potrebne skoro četiri godine i dvojica selektora, ali Mario Baloteli je dočekao poziv u državni tim Italije. Novi strateg Azura Roberto Mančini pokazao je da izuzetno ceni napadača Nice, pa ga je uvrstio na svoj prvi spisak, uoči kontrolnih utakmica sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (28. maja u Sent Galenu), Francuskom (1. jun u Nici) i Holandijom (4. juna u Torinu).

Baloteli nije bio u planovima Antonija Kontea i Đampjera Venture, međutim, iza sebe ima dve vrlo dobre sezone u Nici. Osim toga, ima čoveka koji mu veruje, pošto je sa Mančinijem sarađivao i u Interu i u Mančester Sitiju i sad je vreme da mu se na tom poverenju oduži. Baloteli će igrati za Azure prvi put posle Mundijala u Brazilu 2014. kad je na klupi sedeo Čezare Prandeli.

Na Mančinijevom spisku našlo se čak 30 fudbalera. Debitantske pozive dobili su: levi bek Čelsija Emerson Palmieri, Torinov vezista Danijele Baseli, defanzivac Atalante Matija Kaldara, Sasuolov napadač Domeniko Berardi i kao potencijalno najveće iznenađenje centrlani vezni Krotonea Rolando Mandragora.

Kad pogledate ta imena možda postaje jasno zašto Italijana neće biti ovog leta na Prvenstvu sveta.

Spisak reprezentacije Italije:

Golmani: Đanluiđi Donaruma, Matia Perin, Salvatore Sirigu

Odbrana: Leonardo Bonući, Marija Kaldara, Domeniko Krišito, Danilo D’Ambrozio, Matija De Šiljo, Emerspn Palmieri Dos Santos, Alasio Romanjoli. Danijele Rugani, Davide Zapakosta,

Vezni red:  Danijele Bazeli, Đakomo Bonaventura, Brajan Kristante, Alesandro Florenci, Žoržinjo, Rolando Mandragora, Klaudio Markizio, Lorenco Pelegrini

Napad: Mario Baoteli, Andrea Beloti, Domeniko Berardi, Federiko Bernardeski, Federiko Kjeza, Ćiro Imobile, Lorenco Insinje, Mateo Politano, simone Verdi, Simone Zaza.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar