Међу мигрантима труднице и дјеца

Гатачка полиција јутрос је лишила слободе 12 миграната из Сирије, потврдила је Срни портпарол Полицијске управе Требиње Јована Цвијетић.

Република Српска 17.05.2018 | 16:26
Међу мигрантима труднице и дјеца
Цвијетићева је рекла да су Сиријци пронађени око 5.50 часова у рејону мјеста Брљево, општина Гацко, након чега су предати у надлежност Граничне полиције у Требињу.

Ријеч је, углавном, о породицама са дјецом и трудницама.

Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета рекао је да је ова управа спремна за већи прилив миграната који се најављује у наредном пероду.

Он је подсјетио да је прошле године полиција евидентирала 100 миграната који су из Црне Горе ушли у Херцеговину, а за четири мјесеца ове године 132, од којих је 41 мигрант евидентиран у априлу.

Највише миграната улази на подручје општина Билећа и Гацко, а међу њима је највише Сиријаца.

Због здравствених проблема и исцрпљености није ријетко да се јављају у Хитну службу требињског Дома здравља.

Лакета је рекао да мигранти пролазе мимо граничних прелаза, односно у зони одговорности између граничних прелаза, наглашавајући да то показује да се за сада не може квалитетно покрити граница према Црној Гори дуга више од 200 километара. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

куку нама са намау

17.05.2018 15:29

Ако су вам ти полицајци тако оспособљени и ваши и тих црногорцина,зар се немозе организовати патрола пар километара прије границе и пресретати те који скрецу са пута,да избјегну границу..НЕСТО МИТО СМЈЕСНО ДА ЗАОБИЛАЗЕ ГРАНИЦУ..НЕЗНАЈУ НИ СТАРОСЈЕДИОЦИ ТОЛИКО ТЕРЕН ЗА ТЕ РУТЕ,А КАМОЛИ ТИ МИГРАНТИ..И ТУ ЈЕ ИЗГЛЕДА ТАЛ СА ВЛАСТИМА ДА ИХ"НЕВИДЕ,"ДОК ПРЕЛАЗЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

енеее

17.05.2018 15:40

ПУСТИ ПАТЕНИКЕ НЕК ПУТЕМ СВОЈИМ ИДУ - од добра не бјезе СИГУРНО !

ОДГОВОРИТЕ