Među migrantima trudnice i djeca

Gatačka policija jutros je lišila slobode 12 migranata iz Sirije, potvrdila je Srni portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić.

Republika Srpska 17.05.2018 | 16:26
Među migrantima trudnice i djeca
Cvijetićeva je rekla da su Sirijci pronađeni oko 5.50 časova u rejonu mjesta Brljevo, opština Gacko, nakon čega su predati u nadležnost Granične policije u Trebinju.

Riječ je, uglavnom, o porodicama sa djecom i trudnicama.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa rekao je da je ova uprava spremna za veći priliv migranata koji se najavljuje u narednom perodu.

On je podsjetio da je prošle godine policija evidentirala 100 migranata koji su iz Crne Gore ušli u Hercegovinu, a za četiri mjeseca ove godine 132, od kojih je 41 migrant evidentiran u aprilu.

Najviše migranata ulazi na područje opština Bileća i Gacko, a među njima je najviše Sirijaca.

Zbog zdravstvenih problema i iscrpljenosti nije rijetko da se javljaju u Hitnu službu trebinjskog Doma zdravlja.

Laketa je rekao da migranti prolaze mimo graničnih prelaza, odnosno u zoni odgovornosti između graničnih prelaza, naglašavajući da to pokazuje da se za sada ne može kvalitetno pokriti granica prema Crnoj Gori duga više od 200 kilometara. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa namau

17.05.2018 15:29

Ako su vam ti policajci tako osposobljeni i vaši i tih crnogorcina,zar se nemoze organizovati patrola par kilometara prije granice i presretati te koji skrecu sa puta,da izbjegnu granicu..NESTO MITO SMJESNO DA ZAOBILAZE GRANICU..NEZNAJU NI STAROSJEDIOCI TOLIKO TEREN ZA TE RUTE,A KAMOLI TI MIGRANTI..I TU JE IZGLEDA TAL SA VLASTIMA DA IH"NEVIDE,"DOK PRELAZE IZ CRNE GORE.

ODGOVORITE
Name

eneee

17.05.2018 15:40

PUSTI PATENIKE NEK PUTEM SVOJIM IDU - od dobra ne bjeze SIGURNO !

ODGOVORITE