Заслужено: Јокановић и Митровић иду на Вембли!

Фулам разбио "клетву", Јокановић и Митровић иду на Вембли! Фудбалери Фулама победили су Дерби Каунти у реваншу полуфинала плеј-офа за улазак у Премијер лигу на свом Крејвен Котиџу са 2:0.  Још само један корак до Премијер лиге!

Фудбал 15.05.2018 | 00:12
Заслужено: Јокановић и Митровић иду на Вембли!
ФУЛАМ У ФИНАЛУ!!! 

На Вемблију 26. маја против Виле или Милдзброа за Премијер лигу.

Голове су за домаће дали Рајан Сесењон и Денис Одои. Мада ниједан од два гола није дао Александар Митровић, одиграо је добро и био стална опасност пред казненим простором Дербија.

Тим Славише Јокановића и Александра Митровића успео је тако да надокнади 0:1 из првог дуела и у финалу плеј-офа ће играти против бољег из двомеча Астон Виле и Мидлзброа.

'Вила' после прве утакмице води 1:0. Ово је уједно и први пут после четири покушаја да је Фулам успео да прође полуфинале плеј-офа после седам узастопних пораза. 

Фулам је као и у првој утакмици одмах од старта заиграо добро држећи лопту у ногама и тек су два минута прошла до првог покушаја Карнија. Већ у деветом је Фулам могао до вођства. Абубакар Камара је добио лопту на десној страни, упослио је Сесењона, а овај очајно примирио лопту и уследио је лош ударац после контре три на један. 

Фулам је наставио да напада, Дерби да се брани, а Скот Карсон да бриљира на голу гостију. Једна од кључних промена у нападу Фулама је био Камара који је био стартер уместо Ајитеа и то се показало као прави потез Јокановића. 

Митровић је у 35. минуту послао лопту тик поред стативе, а споменути Камара је у 40. тукао са двадесетак метара, али је Карсон одбранио. Голман Дербија је до полувремена "скинуо" Митровићу зицер са три метра у 43. минуту па је до полувремена био најзаслужнији за 0:0. Митровић је и у наставку одиграо добро и имао је више шутева ка голу противника, што из ситуација у којима се налазио, што из оних које је сам стварао. 

Све што је Фулам промашио у првој утакмици и првом полувремену друге вратило се на наплату у 47. минуту када је Сесењон после генијалног додавања Јохансена затресао мрежу са осам метара за 1:0. 

Тог тренутка је Фулам заиграо још боље са већом жељом да све заврши у наставку. И успео је. Камара је добро прошао по десној страни у 65. минуту, шутирао, али је погодио спољну страну мреже и успут играча Дербија. 

Денис Одои је најбоље скочио у казненом простору Дербија после изведеног корнера и од стативе је главом погодио мрежу, а Карсона по други пут оставио матираног. 

Фулам је до краја успео да се одбрани и сада чека противника који ће му се супротставити на Вемблију у финалној борби за улазак у Премијер лигу наредне сезоне.

Могу ли Славиша Јокановић и Александар Митровић до Премијер лиге са Фуламом? По приказаној партији у понедељак увече - могу и апсолутно заслужују да буду тамо!

Домаћин је на Крејвен котиџу савладао Дерби Каунти 2:0 и надокнадио пораз из прве утакмице (0:1), чиме се пласирао у финале плеј-офа Чемпионшипа. А, на Вемблију, 26. маја, ривал ће им бити бољи из дуела Астон Виле и Мидлсброа.

У првој утакмици Вила је славила 1:0 као гост, тако да у уторак има сјајну прилику да се пред својим навијачима домогне последње утакмице за пласман у виши ранг.

Што се тиче Фулама, екипа Славије Јокановића доминирала је од почетка до краја реванша, а бољу игру головима су крунисали 17-годишњи Рајан Сесењон у 47. и Белгијанац Денис Одои, после корнера у 66. минуту.

И пре и после тога домаћин је могао до још неког поготка, а нажалост, Александар Митровић није био прецизан у два наврата током првог полувремена. Прво када је сјајно леђима окренут голу преварио свог чувара и, из окрета, шутирао левом ногом тик поред стативе, а потом када је одлично скочио на центаршут са леве стране, али је голман Дербија, Скот Карсон био добро постављен.

Митровић је провео цео меч на терену, а у финишу утакмице успео је у неколико наврата да сјајним грађењем "украде" време и изнервира гостујуће играче и навијаче.

Била је ово прва икада победа Фулама у плеј-офу Чемпионшипа, а ако уследи и друга, биће то фантастичан успех, пре свих, Славише Јокановића.

Фулам је успео! Још корак га дели од пласмана у Премијер лигу! Екипа нашег стручњака СлавишеЈокановића и нашег репрезентативца Александра Митровића се пласирала у финале плеј-офа енглеског Чемпионшипа пошто је вечерас елиминисала Дерби Каунти на свом Крејвен Котиџу победом од 2:0.

Фулам је надокнадио минималан пораз од пре неколико дана из Дербија и апсолутно заслужено елиминисао популарне Овнове од којих је показао много више у овом двомечу. Вечерас се вратило за све оне промашаје  и бољу игру из првог меча. Головима Сесењона и Одоија у другом полувремену, Фулам је престигао предност Дербија и обезбедио финале на Вемблију. Тамо га 26. маја од 18.00 часова чека окршај против Астон Виле или Мидлзброа. Највероватније против Виле која је први меч у гостима решила у своју корист са 1:0 и сутра само треба да остане непоражена на свом терену у реваншу.

Јокановићев тим је вечерас дебело надиграо Дерби, а могао је и убедљивије да победи. Упркос великом притиску због пропуштене шансе у последњем колу лигашког дела, а онда и због незаслуженог пораза у Дербију, Славиша Јокановић је сјајно припремио свој тим за меч одлуке. Фулам је остао веран својој пас-игри и доминацији кроз посед лопте. Није их поколебао пораз у првом мечу, знали су да су бољи и вечерас су то доказали. Има неке правде и што је врата победе отворио тај дечко од 50.000.000 евра Рајан Сесењон који је подбацио у претходне две утакмице када је Фулам поражен.

На крцатом Крејвен Котиџу, Фулам је полако и стрпљиво ломио отпор Овнова који су дошли да се бране и чекају шансе из контри и прекида. Само у првих 20 минута је Дерби био равноправан ривал, када је и имао неке шансе. После тога је Фулам доминирао...

Александар Митровић је био сјајно чуван од Дербијевих горостасних штопера, али су зато његови саиграчи из другог плана добили простор да угрозе гол Карсона. Митровић је имао и најбољу шансу у првих 45 минута. Сјајно се у 36. минуту на ивици шеснаестерца изборио за лопту, заградио се и варком тела преварио Дејвиса. Шутирао је лукаво у ближи угао, Карсон је био без шансе, али је лопта прохујала поред стативе... Био је то увод у ватрено друго полувреме...

Теко што је почео други део игре, Фулам је у три потеза сломио оттпор Дербија. Таргет је убацио лопту у казнени простор, Јохансен елегантно одложио грудима до Сесењона који се убацио из другог плана, а Фуламово чудо од детета је погодило мрежу са петерца. И ствари су се коначно одблокирале за Фулам...

Домаћи су добили крила да крену према другом голу и коначној победи. Било је само питање времена када ће Дерби опет капитулирати. И коначно је у 66. минуту Фулам искористио један од „милион“ корнера у овом двомечу. Сјајни Фуламов штопер Денис Одои је скочио небу под облаке и постигао фантастичан гол погодивши супротан угао. Трибине су експлодирале!

Фантастичну шансу за 3:0 је имао и Фуламов офанзивац Абубакар Камара када је изашао сам на голмана, прошао га и уместо да иде ка голу, пао је желећи да исценира црвени картон за Карсонакоји је истрчао на 30 метара. Није преварио судију и урпскао је сјајну прилику да много раније реши питање коначног победника.

Кренуо је Дерби на све или ништа у последњих десетак минута, али је Фуламова одбрана функционисала као сат и рутински неутралисала све нападе гостију. Ни шест минута надокнаде није ништа значило Дербију. Митровић је у тим тренуцима гинуо на терену, сјајно чувао лопту и дао огроман допринос успеху свог клуба.

Фулам је заслужено у финалу. Јокановић и Митровић су на корак од огромног успеха који су по свему приказаном заслужили ове сезоне. На Вемблију пада одлука!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар